aan het woord

Bij ons in Almere: Mahmoud Albahri

(c) Richard Terborg voor Avanti

Student Mahmoud Albahri is 21 jaar oud en woont op het AZC in Almere.

“In Syrië woonde ik met mijn ouders en drie broers. Op de universiteit van Damascus heb ik een jaar rechten gestudeerd. In mijn vrije tijd voetbalde ik graag. In 2017 moest ik uit Syrië vluchten en heb ik mijn familie achtergelaten. Inmiddels ben ik al 7 maanden in Nederland.

Ik studeer elke dag 5 uurtjes Nederlands, ik lees vanalles, zelfs kinderboeken en ik probeer van alles te leren. Kort geleden ben ik ook met wiskunde begonnen bij EDU4U. Zodat ik zo snel mogelijk weer mijn studie rechten kan oppakken. Daarnaast sport ik elke dag. Ik doe mijn best om mezelf bezig te houden, maar het blijft op het AZC sowieso heel saai.

(c) Richard Terborg voor Avanti

Door de corona-crisis moeten we thuis blijven. Het verschil tussen corona in Nederland en de oorlog in Syrië, is dat als je hier thuis blijft, dan ben je gewoon veilig. Als je in Syrië thuis blijft, dan ben je nog steeds niet veilig. Hoe dan ook probeer ik altijd positief te denken, omdat ik mijn doel wil bereiken: internationale rechten studeren.”

De video van Mahmoud zie je: hier