Videos

Female Poets Marathon

Internationale Vrouwendag vieren in lockdown? Dat doe je met een Female Poets Marathon waar de beste spoken word artiesten van Nederland en België – bij elkaar gebracht door Babs Gons – van je scherm af spatten.

Ontsnapppen uit de realiteit

Wie hebben er als geen ander de kunst van het ontsnappen onder de knie? Kunstenaars! Daarom vroegen we creatieve geesten om een video voor ons te maken rondom het thema: ‘Ontsnappen uit de realiteit’. Geen restricties, alles mocht.

WeMakeThe.City Green

Het platform WeMakethe.City Green is je go to voor groene informatie en inspiratie in Almere en Amsterdam. In aanloop naar en tijdens de Floriade expo 2022 maken wij talkshows waarin we zien hoe we samen met alle inwoners én natuur bouwen aan de Groene Stad van de Toekomst.

Goed Nederlands

In deze serie vlogs maken Almeerders duidelijk hoe we onze samenleving inclusiever kunnen maken. Want inclusiviteit zit niet alleen in handelen, maar bijvoorbeeld ook in taal.

Bij ons in Almere

Een tiener die besluit te protesteren, een voetballer die medicijnen rondbrengt, een sociaal werker die ‘bakkie aan de deur’ verzint; Almeerders zijn niet voor een gat te vangen. In tijden van lockdown verzin je bijzondere dingen, blijkt.

Op de rand van de toekomst