Talkshow

11 juli

Hoe zorgen ondernemers voor een leefbare stad?

Almere 2050

 • 11 July
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Casa Casla Weerwaterplein 3, Almere Stad
  Aanmelden
 • Ondernemers zijn onderdeel van het sociale weefsel van een stad. Denk maar eens aan een stad zonder kapper, schoenmaker of sleutelmaker. Hoe zorgen ondernemers ervoor dat een stad leefbaar is? Dat is de vraag waar we deze aflevering met elkaar over door praten.

  Voorzieningen in een stad groeien soms niet mee met de groei van de stad. En voorzieningen bestaan natuurlijk niet alleen uit scholen, ziekenhuizen en verkeerslichten maar ook supermarkten, kinderopvang en het café op de hoek zijn essentieel voor een leefomgeving. Wat is het belang van ondernemers in de stad en hoe maken die de stad inclusief en prettig leefbaar?

  Dus ben jij benieuwd waarom dat iets is wat bij een inclusieve stad hoort en wat voor ondernemers we hebben we in de stad, of zelf zo’n ondernemer wil meepraten over de toekomstvisie op de ontwikkeling van de stad tot 2050, die in de nieuwe Omgevingsvisie wordt vastgelegd, dan ben je deze avond van harte welkom. Je kunt hier meedenken over hoe Almere zich zou moeten ontwikkelen. En aangeven wat jij als ondernemer, bewoner of toekomstig ondernemer, wel of juist niet belangrijk vindt.    

  Almere 2050

  Almere gaat binnen nu en 30 jaar net zo veel veranderen als in de afgelopen 30 jaar. Welke kant het op gaat, dat is de vraag. Een vraag waar gemeente ambtenaren zich in hun werk dagelijks mee bezig houden. Maar jij als burger natuurlijk ook. Want hoe gaat jouw omgeving er uit zien en welke voorzieningen komen er in jouw buurt? Daar kun je over mee praten.

  Onze leefomgeving is de openbare ruimte waarin we wonen, werken, elkaar ontmoeten en ontspannen. Het gaat om de wijken en buurten, maar ook om winkels, voorzieningen en parken. De stad moet gezamenlijk bepalen hoe we groeien, wat we verbeteren, maar ook wat we willen behouden of beschermen.

  We vragen onze inwoners, ondernemers en andere partners om mee te praten. Dat kan in debatten die we het komend jaar samen met Avanti in Casa Casla organiseren. Deze debatten gaan over over de volgende 10 belangrijke thema’s voor de toekomst van onze stad:

  • 18 april – Wonen
  • 30 mei – Bestaanszekerheid
  • 11 juli – Werken en ondernemen
  • 19 september – Opgroeien en leren
  • 24 oktober – Energieneutraal en klimaatbestendig
  • 21 november – Leefbare en vitale wijken
  • 19 december – Ouder worden
  • 23 januari 2024 – Reizen met OV, fiets en auto
  • 20 februari 2024 – Uitgaan, sporten en recreëren
  • 26 maart 2024 – Water, groen en ecologie

  Bewonerszaken

  Ook komen bijzondere en juist hele normale ondernemers aan het woord in onze rubriek ‘Bewonerszaken’. Hier kan iedereen met een idee over de omgeving waarin we ondernemen zijn of haar visie uiteen zetten. Geef je op via info@avanti-almere.nl.

  Kan je niet bij het stadsgesprek aanwezig zijn? Geef ons dan op stadsgesprekken.almere.nl mee wat jij belangrijk vindt.

  Bekijk dit evenement op Facebook