De diversiteitsboom
(c) Masha Osipova voor Avanti

Vacature: bestuurslid

Bijdragen aan de inclusieve stad door het debat tot leven te brengen, dat is wat we bij Avanti doen. Als bestuurslid kun je hieraan bijdragen met kennis en kunde. Wij zijn op zoek naar bestuursleden die vol enthousiasme en bevlogenheid de uitvoerende medewerkers (allen freelancers) van gevraagd en ongevraagd advies voorzien, bij evenementen aanwezig zijn en de grote lijnen van de stichting in de gaten blijven en ook willen vernieuwen waar nodig.  

Taken:

4 – 6 keer per jaar vergaderen

toezien dat de missie en visie van Avanti uitgevoerd wordt  

met raad en daad bijstaan van het uitvoerend hart van Avanti

aanwezigheid bij evenementen van Avanti

Interesse? Mail naar contact@avanti-almere.nl

Visie

Avanti is zich bewust van de verschillen tussen mensen en kijkt naar alle inwoners met een respectvolle blik. Wanneer de individuele verschillen worden benut en worden gezien als anders in plaats van abnormaal, is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan een samenleving. Wij noemen dit een inclusieve samenleving, waarbij iedereen met elkaar in verbinding staat. Ongeacht ons verschil in afkomst, seksuele geaardheid, geslacht of politieke voorkeur, verkeren we allemaal weleens in dezelfde situatie en voelen we soortgelijke emoties als liefde, gedrevenheid, verdriet of eenzaamheid. Deze menselijke emoties hebben wij met elkaar gemeen en dat is wat ons allemaal met elkaar verbindt.

Aanbod

Bij Avanti bespreken we aan de hand van maandprogramma’s en actuele gebeurtenissen bespreken wij op allerlei manieren maatschappelijke onderwerpen. We zoeken en vinden verhalen over samenleven, onze omgeving en de mensen en dieren om ons heen.  

Deze verhalen vertellen we op vele verschillende manieren. Want verhalen zijn krachtig. Een bron van inspiratie of een wijs advies, een manier om aan het denken gezet te worden of hulp uit te putten. Iedereen heeft ze. Daarom verzamelen we verhalen van álle Almeerders.

Op onze site vind je ook elke maand een nieuw videoportret van iemand in Almere die aan de hand van ons maandthema iets heel persoonlijks met ons deelt. Bij elk programma laten we ook twee schrijvers aan het woord die vanuit hun persoonlijke of professionele blik iets delen over het thema dat centraal staat. In podcasts vertellen we over de stad en hoe die van invloed is op ons leven. Wat wij voor de stad kunnen doen en wat de stad aan ons terug geeft of waar we rekening mee moeten en mogen houden.

In talkshows zetten we mensen in de spotlight die niet vanzelfsprekend op het podium staan. Vrouwen die nu eens niet gevraagd worden over de combinatie tussen werk en gezin maar over haar politieke ambities en iemand met een beperking wordt niet bevraagd over de hoeveelheid drempels in de stad maar diens goedlopende onderneming.

Naast dit vaste aanbod organiseren wij, vaak samen met lokale organisaties, activiteiten rondom de chronische actualiteit. Een overzicht van de bijeenkomsten vind je in de agenda.

Missie

Avanti wil burgers en organisaties uit Almere met elkaar verbinden en de verschillen tussen deze mensen benutten, om zo tot een inclusieve samenleving te komen. Door deze verschillende mensen bij elkaar te brengen bieden we elkaar andere inzichten en verrijken we onze kennis.

}
Beri Shalmashi directeur
}
Sven Gerrets programmamaker
}
Veerle Corstens pr & communicatie
}
Floris Parlevliet bestuursvoorzitter
}
Michiel de Beer penningmeester
}
}
}

Ons kantoor is geopend op dinsdag. Voor vragen, ideeën en suggesties kun je ons mailen. Volg onze activiteiten op social media.

 • E-mail

  info@avanti-almere.nl

 • Het best bereikbaar

  Op dinsdag en donderdag

 • Bezoekadres

  Casa Casla
  Weerwaterplein 3
  1324 EE Almere Stad

Nieuwsbrief

Al ons nieuws, het maandprogramma, leestips en meer in uw inbox.