De diversiteitsboom
(c) Masha Osipova voor Avanti

Vacature Penningmeester

Vacature Penningmeester

Bij Avanti dragen we bij aan de inclusieve stad door het debat daarover tot leven te brengen aan de hand van maandprogramma’s en actuele gebeurtenissen. In het bestuur op afstand heb je als penningmeester de taak de organisatie financieel gezond en up-to-date te houden. Hierbij is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de geldende regelgeving. Als bestuur hebben we vooral een adviserende en controlerende functie en we laten het Avanti-team vrij in hoe zij dingen op basis van hun professionele kennis en ervaring willen aanpakken.

Wat ga je doen?

Als penningmeester bij Avanti ga je aan de slag met het:

opstellen van het financiële jaarverslag, beheren van de bankrekeningen in overleg met de boekhouding en directie, bijwonen van bestuursvergaderingen (4 – 6 keer per jaar, 2 uur in de avonduren) en het maken van financie?le overzichten voor deze vergaderingen, zorgen dat zelfstandige medewerkers tijdig hun facturen betaald krijgen.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in onderstaand profiel:

Ervaring in financiële administratie (ervaring als penningmeester is niet vereist, maar wel welkom). Een positieve, constructieve en proactieve instelling. Het vermogen om als sparringpartner te fungeren. Woonachtig in de regio. Affiniteit met het onderwerp inclusie en diversiteit.

Deze werkzaamheden kosten je gemiddeld zo’n 1 à 2 uur per week. Deze uren kun je grotendeels zelf indelen en vanuit huis invullen. Het is ook fijn als je af en toe bij de evenementen aanwezig bent om de sfeer te proeven en beeld te vormen wat de programmamakers van Avanti-bezoekers willen laten zien en ervaren.

Wat kun je van ons verwachten?

Ondersteuning en samenwerking: Je wordt onderdeel van een positief, enthousiast en toegewijd team dat samenwerking hoog in het vaandel heeft. We bieden ondersteuning en begeleiding om je wegwijs te maken in je rol als penningmeester. Uitbreiding netwerk: Als penningmeester bij Avanti krijg je de kans om je netwerk uit te breiden binnen onze gemeenschap en de bredere sector. Dit opent deuren naar nieuwe contacten en mogelijkheden. Impact en betekenisvol werk: Je draagt direct bij aan onze missie om inclusie in de stad te bevorderen. Jouw rol als penningmeester is essentieel voor het behoud van onze financiële gezondheid en ons vermogen om onze doelen te bereiken. Flexibiliteit: We begrijpen dat het leven druk kan zijn, daarom bieden we een flexibele rol die je grotendeels vanuit huis kunt vervullen. Bovendien kun je de taken invullen op een manier die bij jouw agenda past. Invloed op besluitvorming: Je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan bestuursvergaderingen en je inzichten te delen. Jouw financiële expertise zal een belangrijke rol spelen in onze besluitvorming en richting. Betrokkenheid bij de strategische richting: Je hebt de mogelijkheid om betrokken te zijn bij het bepalen van de strategische richting van Avanti, aangezien het bestuur een adviserende en controlerende rol heeft. Jouw inbreng wordt gewaardeerd en serieus genomen.

Kijk voor meer informatie over Avanti en de programma’s op https://avanti-almere.nl/. Spreekt dit je aan en wil je meer weten over ons en deze rol? Mail naar info@avanti-almere.nl. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Vacature allround productie staigiar

Vacature allround productie staigiar

Heb je interesse in maatschappelijke vraagstukken? Wordt je blij om mee te denken aan de toekomst van de stad en regio? En wil jij van A tot Z leren hoe je een event organiseert over onderwerpen die jou aan het hart gaan? Solliciteer dan voor: productie/redactie stagiaire bij Avanti!

Omschrijving Organisatie

Avanti is een programmabureau die aan de hand van maandprogramma’s (vol artikelen, podcasts en video’s rondom actuele thema’s) en evenementen bijdragen aan een inclusieve stad.  Samen met lokale organisaties (vb: Kunstlinie, Nieuw Bibliotheek) organiseren we verschillende events en talkshows in Almere. Voorbeelden als Op de rand van de toekomst en Almere 2050

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een allround productie stagiair; iemand die ons kan ondersteunen in productiewerkzaamheden voor al onze evenementen.  Je gaat werken in een inspirerende omgeving en hands-on ervaring opdoen in het plannen, organiseren en uitvoeren van diverse evenementen in Almere. Het zijn veelzijdige projecten, van kleine tot grote culturele evenementen. De werkzaamheden zijn divers: in onze redactievergadering kun je meedenken over de inhoud van het evenement en tevens het maandprogramma. Daarnaast houd je je vooral bezig met het produceren hiervan.

 • – Ondersteunen bij het plannen en organiseren van diverse evenementen.
 • – Coördineren van logistieke aspecten, waaronder locatiebeheer en technische ondersteuning.
 • – Assisteren bij het opstellen en beheren van productieschema’s en draaiboeken.
 • – Actief deelnemen aan brainstormsessies en creatieve bijdragen leveren aan het evenementenconcept.
 • – Ondersteuning van het team bij algemene kantoorwerkzaamheden en administratieve taken.

Wat wij bieden

Een stage dat een unieke gelegenheid geeft om je vaardigheden te ontwikkelen en waardevolle ervaring op te doen in de evenementenindustrie met een leuke werkplek in een gezellig en creatief team! Je zit samen met zes enthousiaste en gedreven medewerkers in het mooie kantoor in Casa Casla in Almere-Stad. We delen een kantoor samen met Cultuurfonds en Kleur in Cultuur. Een culturele broedplaats dus 🙂 Er is altijd tijd voor een bakje koffie en een verhaal maar ook voor grootse ideeën en nieuwe plannen. En ook voor een klein dansje in de redactievergadering zo nu en dan.

 • – feb t/m juni
 • – fulltime of parttime mogelijk
 • – mbo, hbo, allemaal welkom
 • – marktconforme stagevergoeding
 • – bezit rijbewijs in een pré (geen vereiste)
 

Ben jij enthousiast? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar: Masha Osipova globalista@gmail.com met als onderwerp “Sollicitatie Productie Stagiaire Avanti. Wij kijken uit naar jouw reactie!

Visie en missie

Visie

Avanti is zich bewust van de verschillen tussen mensen en kijkt naar alle inwoners met een respectvolle blik. Wanneer de individuele verschillen worden benut en worden gezien als anders in plaats van abnormaal, is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan een samenleving. Wij noemen dit een inclusieve samenleving, waarbij iedereen met elkaar in verbinding staat. Ongeacht ons verschil in afkomst, seksuele geaardheid, geslacht of politieke voorkeur, verkeren we allemaal weleens in dezelfde situatie en voelen we soortgelijke emoties als liefde, gedrevenheid, verdriet of eenzaamheid. Deze menselijke emoties hebben wij met elkaar gemeen en dat is wat ons allemaal met elkaar verbindt.

Aanbod

Bij Avanti bespreken we aan de hand van maandprogramma’s en actuele gebeurtenissen bespreken wij op allerlei manieren maatschappelijke onderwerpen. We zoeken en vinden verhalen over samenleven, onze omgeving en de mensen en dieren om ons heen.  

Deze verhalen vertellen we op vele verschillende manieren. Want verhalen zijn krachtig. Een bron van inspiratie of een wijs advies, een manier om aan het denken gezet te worden of hulp uit te putten. Iedereen heeft ze. Daarom verzamelen we verhalen van álle Almeerders.

Op onze site vind je ook elke maand een nieuw videoportret van iemand in Almere die aan de hand van ons maandthema iets heel persoonlijks met ons deelt. Bij elk programma laten we ook twee schrijvers aan het woord die vanuit hun persoonlijke of professionele blik iets delen over het thema dat centraal staat. In podcasts vertellen we over de stad en hoe die van invloed is op ons leven. Wat wij voor de stad kunnen doen en wat de stad aan ons terug geeft of waar we rekening mee moeten en mogen houden.

In talkshows zetten we mensen in de spotlight die niet vanzelfsprekend op het podium staan. Vrouwen die nu eens niet gevraagd worden over de combinatie tussen werk en gezin maar over haar politieke ambities en iemand met een beperking wordt niet bevraagd over de hoeveelheid drempels in de stad maar diens goedlopende onderneming.

Naast dit vaste aanbod organiseren wij, vaak samen met lokale organisaties, activiteiten rondom de chronische actualiteit. Een overzicht van de bijeenkomsten vind je in de agenda.

Missie

Avanti wil burgers en organisaties uit Almere met elkaar verbinden en de verschillen tussen deze mensen benutten, om zo tot een inclusieve samenleving te komen. Door deze verschillende mensen bij elkaar te brengen bieden we elkaar andere inzichten en verrijken we onze kennis.

}
Beri Shalmashi directeur
}
Sven Gerrets programmamaker
}
Veerle Corstens pr & communicatie
}
Malu Keijzer sociale media en communicatie
}
Masha Osipova productie en fotografie
}
Mojdeh Feili programmamaker
}
Yara van der Velden productie
}
Floris Parlevliet bestuursvoorzitter
}
Michiel de Beer penningmeester
}
Samira Salman bestuurslid
}
Stephanie Ágoston bestuurslid

Ons kantoor is geopend op dinsdag. Voor vragen, ideeën en suggesties kun je ons mailen. Volg onze activiteiten op social media.

 • E-mail

  info@avanti-almere.nl

 • Het best bereikbaar

  Op dinsdag en donderdag

 • Bezoekadres

  Casa Casla
  Weerwaterplein 3
  1324 EE Almere Stad

Nieuwsbrief

Al ons nieuws, het maandprogramma, leestips en meer in uw inbox.