De diversiteitsboom
(c) Masha Osipova voor Avanti

Avanti is hét platform diversiteit in Almere. Wij willen bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Aanbod

Aan de hand van maandprogramma’s en actuele gebeurtenissen bespreken wij op allerlei manieren sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Zo is er steevast elke maand de podcast #MensinAlmere. Hierin staat een inwoner centraal die haar of zijn ervaringen deelt over een bepaald thema. Delen van deze verhalen zullen ook gebundeld terugkomen in de talkshows die we eens per 2 maanden organiseren, waarbij ook actualiteiten aan bod kunnen komen.

Op onze site vind je ook elke maand een nieuw videoportret van iemand in Almere die aan de hand van ons thema iets heel persoonlijks met ons deelt. Bij elk programma laten we tevens twee schrijvers aan het woord die vanuit hun persoonlijke of professionele blik iets voor ons delen over het thema dat centraal staat.

Naast dit vaste aanbod organiseren wij, vaak samen met lokale organisaties, activiteiten rondom de chronische actualiteit. Een overzicht van de bijeenkomsten vind je in de agenda.

Missie

Avanti wil burgers en organisaties uit Almere met elkaar verbinden en de verschillen tussen deze mensen benutten, om zo tot een inclusieve samenleving te komen. Door deze verschillende mensen bij elkaar te brengen bieden we elkaar andere inzichten en verrijken we onze kennis.

Visie

Avanti is zich bewust van de verschillen tussen mensen en kijkt naar alle inwoners met een respectvolle blik. Wanneer de individuele verschillen worden benut en worden gezien als anders in plaats van abnormaal, is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan een samenleving. Wij noemen dit een inclusieve samenleving, waarbij iedereen met elkaar in verbinding staat. Ongeacht ons verschil in afkomst, seksuele geaardheid, geslacht of politieke voorkeur, verkeren we allemaal weleens in dezelfde situatie en voelen we soortgelijke emoties als liefde, gedrevenheid, verdriet of eenzaamheid. Deze menselijke emoties hebben wij met elkaar gemeen en dat is wat ons allemaal met elkaar verbindt.

}
Beri Shalmashi programmaleider
}
Sven Gerrets programmamedewerker
}
Angeline Duran programmamedewerker
}
Veerle Corstens pr-medewerker
}
Floris Parlevliet bestuursvoorzitter
}
Michiel de Beer penningmeester
}
Baqia Mahboob secretaris bestuur
}
Karien Bos bestuurslid
}
Ronald Canwood bestuurslid

Ons kantoor is geopend op maandag en woensdag. Voor vragen, ideeën en suggesties kun je ons mailen. Volg onze activiteiten op social media.

 • E-mail

  info@avanti-almere.nl

 • Telefoonnummer

  036 744 15 76
  bereikbaar op maandag en woensdag

 • Bezoekadres

  Gebouw de Voetnoot
  kamer 3.13
  Stadhuisplein 2
  1315 HT Almere Stad

 • Postadres

  Postbus 60305
  1320 AJ Almere

Nieuwsbrief

Al ons nieuws, het maandprogramma, leestips en meer in uw inbox.