Talkshow

24 oktober

Almere 2050

Energieneutraal en klimaatbestendig

 • 24 October
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Casa Casla Weerwaterplein 3, Almere Stad
  Aanmelden
 • Een stad die energieneutraal en klimaatbestendig is. Is dit mogelijk in 2050? En de grote hamvraag; hoe doe je dit in theorie en hoe ziet de praktijk eruit?

  Almere gaat binnen nu en 30 jaar net zo veel veranderen als in de afgelopen 30 jaar. Welke kant het op gaat, dat is de vraag. Een vraag waar gemeente-ambtenaren zich in hun werk dagelijks mee bezig houden. Maar jij als burger natuurlijk ook. Want hoe gaat jouw omgeving er uit zien en welke voorzieningen komen er in jouw buurt? Daar kun je over mee praten.

  Deze maand praten we met elkaar over hoe een toekomstbestendige maatschappij eruit zou moeten zien en wat zou Almere daarvoor moeten doen? Zelf zonnepanelen plaatsen of water recyclen kan natuurlijk maar wat kunnen we ook nog samen doen om in 2050 helemaal klimaatbestendig te zijn?

  Te gast is bijvoorbeeld Jeike Wallinga, en als lector energietransitie is zij natuurlijk de aangewezen persoon om daar over door te praten. Ook Robert Hemmer van de Groene Reus is zelf actief en kan ons mee nemen in hoe je zelf actief kunt bijdragen. Ook te gast is: klimaatburgemeester Chris Soebroto

  En we hebben een video optreden van de Fixbrigade: “Energiecoaching, gedragstips of alleen het afleveren van energiebesparende producten is vaak niet genoeg. Uit ervaring weten we inmiddels dat we het beste bij mensen thuis kunnen komen met FIXers die weten wat ze moeten doen. Samen bepalen we met de bewoner wat er aangepakt moet worden, om vervolgens het kosteloos te installeren.”

  Natuurlijk zijn er ook bewoners te gast die al een heel eind op weg zijn naar een duurzamer omgeving of juist wel willen maar nog niet weten hoe.

  Luister wat klimaatburgemeester Chris en Avanti medewerker Mojdeh hierover op Omroep Flevoland vertelden.

  Praat mee over 10 belangrijke thema's

  Onze leefomgeving is de openbare ruimte waarin we wonen, werken, elkaar ontmoeten en ontspannen. Het gaat om de wijken en buurten, maar ook om winkels, voorzieningen en parken. De stad moet gezamenlijk bepalen hoe we groeien, wat we verbeteren, maar ook wat we willen behouden of beschermen.

  We vragen onze inwoners, ondernemers en andere partners om mee te praten. Dat kan in debatten die we het komend jaar samen met Avanti in Casa Casla organiseren. Deze debatten gaan over de volgende 10 belangrijke thema’s voor de toekomst van onze stad.

  In onze rubriek ‘Bewonerszaken’ kan iedereen met een idee over de omgeving waarin we wonen in vier minuten zijn of haar visie uiteen zetten.

  Kan je niet bij het stadsgesprek aanwezig zijn? Geef ons dan op stadsgesprekken.almere.nl mee wat jij belangrijk vindt.

  Bekijk dit evenement op Facebook