Talkshow

21 november

Almere 2050 – leefbare en vitale wijken + groene speld uitreiking!

Samen praten over de toekomst van Almere

 • 21 November
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Casa Casla Weerwaterplein 3, Almere Stad
  Aanmelden
 • Almere gaat binnen nu en 30 jaar net zo veel veranderen als in de afgelopen 30 jaar. Welke kant het op gaat, dat is de vraag. Een vraag waar gemeente ambtenaren zich in hun werk dagelijks mee bezig houden. Maar jij als burger natuurlijk ook. Want hoe gaat jouw omgeving er uit zien en welke voorzieningen komen er in jouw buurt? Daar kun je over mee praten. Deze aflevering over leefbare en vitale wijken is een bijzondere. Naast praten via stellingen en een bijzondere hoofdspreker is er ook ruimte voor de uitreiking van Groene Spelden.

  Samen maken we de stad leefbaar en vitaal. Wat is hiervoor nodig? En wie dragen hier al een steentje bij? Wat is de rol van de gemeente hierin en hoe werken die samen met de burgerinitiatieven die er zijn?  

  Hoe wijken leefbaar en vitaal gemaakt kunnen worden – in samenwerking met gemeente en burgerinitiatieven –  en wat daarvoor nodig is, daar weet dr. Ir. Ingrid Bakker alles van. Zij is associate lector Gezonde Leefomgeving binnen het lectoraat Urban Innovation aan Windesheim. Ingrid is opgeleid als voedings(des)kundige en epidemioloog en heeft ook als senior onderzoeker gewerkt bij TNO. In Zwolle is ze programmamanager Zwolle Gezonde Stad geweest en bij Windesheim combineerde ze haar onderzoekswerkzaamheden met het coachen van gemeenten die de Jongeren Op Gezond Gewicht aanpak wilden implementeren.  

  Groene Speld uitreiking

  Speciaal bij deze editie van Almere 2050 vindt de Groene Speld uitreiking plaats. Met de Groene Speld en de Groene Medaille (onze junior spelddragers) zetten wij groene en gezonde initiatieven in de spotlights. Er zijn zoveel inspirerende en creatieve initiatieven in Almere. Deze willen we graag een podium geven en zoveel mogelijk laten zien. De groene speld is een manier waarop bewoners van Almere bijdragen aan een leefbare en vitale Almere.

  Praat mee over 10 belangrijke thema's

  Onze leefomgeving is de openbare ruimte waarin we wonen, werken, elkaar ontmoeten en ontspannen. Het gaat om de wijken en buurten, maar ook om winkels, voorzieningen en parken. De stad moet gezamenlijk bepalen hoe we groeien, wat we verbeteren, maar ook wat we willen behouden of beschermen.

  We vragen onze inwoners, ondernemers en andere partners om mee te praten. Dat kan in debatten die we het komend jaar samen met Avanti in Casa Casla organiseren. Deze debatten gaan over over de volgende 10 belangrijke thema’s voor de toekomst van onze stad:

  Ook zijn er voorbeelden van bijzondere en juist hele normale woonsituaties te zien en komen Almeerse bewoners aan het woord in onze rubriek ‘Bewonerszaken’. Hier kan iedereen met een idee over de omgeving waarin we wonen zijn of haar visie uiteen zetten.

  Kan je niet bij het stadsgesprek aanwezig zijn? Geef ons dan op stadsgesprekken.almere.nl mee wat jij belangrijk vindt.

  Bekijk dit evenement op Facebook