Talkshow

19 december

Almere 2050 – Ouder worden

Samen praten over de toekomst van Almere

 • 19 December
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Casa Casla Weerwaterplein 3, Almere Stad
  Aanmelden
 • Ouderen zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Ouder worden gaat volgens het gezegde gepaard met veel wijsheid maar misschien ook met meer zorgen. Want wat zorgt er voor dat ouderen regie op hun leven houden? En welke huisvesting en voorzieningen zijn daarvoor nodig?  

  Zowel vitale ouderen als mensen die wat meer behoeftes hebben hebben hierin een stem. Hoe kan iedereen goed deel blijven nemen aan de samenleving en wat is daar voor nodig?  

  Of je nu graag thuis wil blijven wonen of juist liever in een serviceflat, de zorg op maat en vervoer zijn in beide gevallen belangrijk. En je stem laten horen blijft een mooi gegeven maar waar doe je dat?  

  Er zijn gelukkig genoeg mooie clubs zoals Wij Zijn Er Ook die op krachtige en geestige wijze hun stem laten horen. En 50plus Almere  doet dat natuurlijk in de politiek. Maar jij kunt – of je nu zelf oud of jong bent – je stem ook laten tijdens deze avond over ouder worden in Almere.

  Praat mee over 10 belangrijke thema's

  Onze leefomgeving is de openbare ruimte waarin we wonen, werken, elkaar ontmoeten en ontspannen. Het gaat om de wijken en buurten, maar ook om winkels, voorzieningen en parken. De stad moet gezamenlijk bepalen hoe we groeien, wat we verbeteren, maar ook wat we willen behouden of beschermen.

  We vragen onze inwoners, ondernemers en andere partners om mee te praten. Dat kan in debatten die we het komend jaar samen met Avanti in Casa Casla organiseren. Deze debatten gaan over over de 10 belangrijke thema’s voor de toekomst van onze stad.

  In onze rubriek ‘Bewonerszaken’  kan iedereen met een idee over de omgeving waarin we wonen zijn of haar visie uiteen zetten. Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@avanti-almere.nl.

  Kan je niet bij het stadsgesprek aanwezig zijn? Geef ons dan op stadsgesprekken.almere.nl mee wat jij belangrijk vindt.

  Bekijk dit evenement op Facebook