Talkshow

23 januari

Almere 2050 – reizen met OV, fiets en auto

Samen praten over de toekomst van Almere

 • 23 January
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Casa Casla Weerwaterplein 3, Almere Stad
  Aanmelden
 • Almere gaat binnen nu en 30 jaar net zo veel veranderen als in de afgelopen 30 jaar. Welke kant het op gaat, dat is de vraag. Een vraag waar gemeente ambtenaren zich in hun werk dagelijks mee bezig houden. Maar jij als burger natuurlijk ook. Want hoe gaat jouw omgeving er uit zien en welke voorzieningen komen er in jouw buurt? Daar kun je over mee praten.

  Onze leefomgeving is de openbare ruimte waarin we wonen, werken, elkaar ontmoeten en ontspannen. Het gaat om de wijken en buurten, maar ook om winkels, voorzieningen en parken. De stad moet gezamenlijk bepalen hoe we groeien, wat we verbeteren, maar ook wat we willen behouden of beschermen.

  Op dinsdag 23 januari gaan we het tijdens het programma Almere 2050 hebben over de toekomst van Almere. Specifiek over het thema ‘Reizen met OV, fiets en auto’. Hoe verplaatst de Almeerder zich? En waar gaat de Almeerder naartoe? Of je nou gebruik maakt van het openbaar vervoer, de fiets, een auto of de benenwagen, de infrastructuur van een stad is belangrijk voor alle inwoners. Op deze avond van Almere 2050 gaan we kijken naar de manier waarop de infrastructuur van de stad is gebouwd, als nieuwe stad (wat waren de plannen die destijds werden opgesteld?). Met die achtergrondkennis blikken we op de toekomst van Almere. Dient het infrastructuur nog steeds de stad die Almere aan het worden is? Hoe zijn de nieuwere wijken aangesloten op het infrastructuur en voldoet dit aan de woonwensen van de bewoners ervan?

  Praat mee over 10 belangrijke thema's

  We vragen onze inwoners, ondernemers en andere partners om mee te praten. Dat kan in debatten die we het komend jaar samen met Avanti in Casa Casla organiseren.

  Voor het rubriek ‘Bewonerszaken’ zijn wij op zoek naar twee bewoners die bereid zijn in een paar minuten wat te vertellen over hun eigen mobiliteit in Almere. Voel jij je aangesproken? Meld je dan aan via info@avanti-almere.nl

  Kan je niet bij het stadsgesprek aanwezig zijn? Geef ons dan op stadsgesprekken.almere.nl mee wat jij belangrijk vindt.

  Bekijk dit evenement op Facebook