Talkshow

26 maart

Almere 2050 – water, groen en ecologie

Samen praten over de toekomst van Almere

 • 26 March
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Casa Casla Weerwaterplein 3, Almere Stad
  Aanmelden
 • Almere gaat binnen nu en 30 jaar net zo veel veranderen als in de afgelopen 30 jaar. Welke kant het op gaat, dat is de vraag. Een vraag waar gemeente ambtenaren zich in hun werk dagelijks mee bezig houden. Maar jij als burger natuurlijk ook. Want hoe gaat jouw omgeving er uit zien en welke voorzieningen komen er in jouw buurt? Daar kun je over mee praten.

  Almere werd vijftig jaar geleden getekend als een nieuwe stad in een lege polder. Inmiddels zijn we natuurlijk veel verder dan die eerste tekeningen. Een stad dat gekenmerkt wordt door al het groen en blauw: er is altijd een park, bosgebied of water om de hoek. Als we het hebben over de toekomst van Almere, kunnen we er niet omheen dat het groen en water essentieel zijn voor de leefbaarheid van de stad. Waterfronten, promenades en groene ruimtes creëren aangename leefomgevingen voor bewoners en bieden ruimte voor recreatie en ontspanning. Hoe gaan we in de toekomst rekening blijven houden met deze groene en blauwe essentie terwijl de stad door blijft groeien?

  Praat mee over 10 belangrijke thema's

  We vragen onze inwoners, ondernemers en andere partners om mee te praten. Dat kan in debatten die we het komend jaar samen met Avanti in Casa Casla organiseren. Deze debatten gaan over over de volgende 10 belangrijke thema’s voor de toekomst van onze stad:

  Ook komen Almeerse bewoners aan het woord in onze rubriek ‘Bewonerszaken’. Hier kan iedereen met een idee over de omgeving waarin we wonen zijn of haar visie uiteen zetten.

  Kan je niet bij het stadsgesprek aanwezig zijn? Geef ons dan op stadsgesprekken.almere.nl mee wat jij belangrijk vindt.

  Bekijk dit evenement op Facebook