Talkshow

18 april

Almere 2050

Samen praten over de toekomst van Almere

 • 18 April
  Aanvang: 20:00
  Casa Casla Weerwaterplein 3, Almere Stad
  Aanmelden
 • Almere gaat binnen nu en 30 jaar net zo veel veranderen als in de afgelopen 30 jaar. Welke kant het op gaat, dat is de vraag. Een vraag waar gemeente ambtenaren zich in hun werk dagelijks mee bezig houden. Maar jij als burger natuurlijk ook. Want hoe gaat jouw omgeving er uit zien en welke voorzieningen komen er in jouw buurt? Daar kun je over mee praten.

  Deze avond staat in het teken van wonen. Almeerse inwoners hebben allemaal andere woonsituaties en woonwensen. Wat is belangrijk als het om wonen gaat en wat moet echt niet vergeten worden bij het bouwen aan de toekomst?

  Ivonne de Nood kan alles vertellen over hoe de gemeente Almere het voor zich ziet, wonen in 2050. Zij is daarna heel erg benieuwd hoe de bewoners van Almere hier tegenaan kijken. Aan de hand van stellingen kan iedereen aan het woord komen.

  Melissa Koutouzis is sinds 5 jaar woonactivist en mede-initiatiefnemer van het Woonprotest en het Woonmanifest en zal ook spreken deze middag. Zij was eerder betrokken bij Het project De 99 van Amsterdam van Fearless City en ze is nu werkzaam voor het TNI als mede coördinator van het project Transformative Cities, dat zich bezighoudt met collectieven die wereldwijd succesvol campagne hebben gevoerd op het recht op water, voeding, energie en wonen.

  Ook zijn er voorbeelden van bijzondere en juist hele normale woonsituaties te zien en komen Almeerse bewoners aan het woord in onze rubriek ‘Bewonerszaken’. Hier kan iedereen met een idee over de omgeving waarin we wonen zijn of haar visie uiteen zetten.

  Spoken word artiest Flecksick neemt ons mee in haar wooncarrière.

  Kan je niet bij het stadsgesprek aanwezig zijn? Geef ons dan op stadsgesprekken.almere.nl mee wat jij belangrijk vindt.

  Bekijk dit evenement op Facebook