Talkshow

11 november

Bloemen, bijen, bewoners

The Voice of Urban Nature #2

 • 11 November
  Aanvang: 20:00
  Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam
  Aanmelden
 • We delen onze steden met talloze dieren, planten, bomen en schimmels. Hoe meer verschillende soorten, hoe beter de natuur zich kan aanpassen aan veranderingen. Die rijkheid aan soorten, ook wel biodiversiteit genoemd, zorgt dus voor een gezonder en veiliger leefgebied voor alle bewoners van de stad, ook voor de mens.  

  Waarom hebben we elkaar zo hard nodig? Wat kunnen we als burgers doen om onze huizen en wijken aantrekkelijk te maken voor de andere bewoners? Wat kunnen bedrijven doen? Is er geld te verdienen met groen doen? Hoe verbinden we natuur in wijken, steden en de Metropoolregio Amsterdam?

  In deze nieuwe programmareeks ‘The Voice of Urban Nature’ gaan we op zoek naar manieren om samen mét de natuur te bouwen en de stad te zien als natuurgebied. Dit is het thema van de gezamenlijke inzending van de gemeenten Almere en Amsterdam voor Floriade Expo 2022. In dit tweede programma staat biodiversiteit centraal. We inspireren en informeren over het vergroenen van buurten, woningen, tuinen, parken en meer.

  Bekijk de vorige editie op Facebook