Talkshow

11 november

Bloemen, bijen, bewoners

The Voice of Urban Nature #2

 • 11 November
  Aanvang: 20:00
  De Nieuwe Bibliotheek en Pakhuis de Zwijger Stadhuisplein 101, Almere en Piet Heinkade 179, Amsterdam
  Aanmelden
 • We delen onze steden met talloze dieren, planten, bomen en schimmels. Hoe meer verschillende soorten, hoe beter de natuur zich kan aanpassen aan veranderingen. Die rijkheid aan soorten, ook wel biodiversiteit genoemd, zorgt dus voor een gezonder en veiliger leefgebied voor alle bewoners van de stad, ook voor de mens.  

  In Almere en Amsterdam wonen triljoenen bewoners. We delen onze leefwereld met talloze dieren, planten, bomen en schimmels. Hoe meer verschillende soorten, hoe beter de natuur zich kan aanpassen aan veranderingen. Die rijkheid aan soorten, ook wel biodiversiteit genoemd, zorgt dus voor een gezonder en veiliger leefgebied voor alle bewoners. Wat kunnen we als burgers doen om onze huizen en wijken aantrekkelijk te maken voor iedereen? Wat kunnen bedrijven doen? Is er geld te verdienen met groen doen? Hoe verbinden we natuur in wijken, steden en de Metropoolregio Amsterdam?

  Waarom hebben we elkaar zo hard nodig? Wat kunnen we als burgers doen om onze huizen en wijken aantrekkelijk te maken voor de andere bewoners? Wat kunnen bedrijven doen? Is er geld te verdienen met groen doen? Hoe verbinden we natuur in wijken, steden en de Metropoolregio Amsterdam?

  Deze tweede aflevering van The Voice of Urban Nature is te zien in zowel Amsterdam als Almere. In het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger is publiek welkom bij de show met interessante sprekers, denkers en doeners. Terwijl tegelijkertijd in de Nieuwe Bibliotheek aan het Stadhuisplein van Almere publiek welkom is om mee te kijken en na te praten samen met host Shanella Bleecke.

  Shanella praat na met Ton Eggenhuizen sinds 2009 stadsecoloog en al meer dan dertig bewoner van Almere. In zijn zijn stad en natuur niet langer afzonderlijke werelden. De stad is onderdeel van de natuur en natuur is onderdeel van de stad. Een zeer zichtbare soort van de stadsnatuur is de zwaan waarover de stadsecoloog onlangs een leesbaar boek heeft geschreven. Dit boek (de Knobbelzwaan) is niet alleen een rijke monografie over een van onze sierlijkste vogels, het is ook een hartstochtelijk pleidooi voor het waarderen van stadsnatuur.  

  Voor het bijwonen in Amsterdam kun je je hier aanmelden. Aanmelden in Almere kan via de knop hiernaast.  

  Om dit evenement bij te wonen moet je bij de ingang de corona qr-code laten zien.

  In deze nieuwe programmareeks ‘The Voice of Urban Nature’ gaan we op zoek naar manieren om samen mét de natuur te bouwen en de stad te zien als natuurgebied. Dit is het thema van de gezamenlijke inzending van de gemeenten Almere en Amsterdam voor Floriade Expo 2022. In dit tweede programma staat biodiversiteit centraal. We inspireren en informeren over het vergroenen van buurten, woningen, tuinen, parken en meer.

  Bekijk de vorige editie terug