dialoog

11 november

Regenboogmaand

Een maand lang vieren we LHBTQI in Almere! 

 • 11 November
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:30
  De Voetnootzaal Stadhuisplein 2 1315 HT Almere
  Aanmelden
 • Tussen 11 oktober en 11 november gebeurt er van alles in Almere voor en door de LHBTQI+gemeenschap. Iedereen is welkom om te vieren dat liefde gewoon liefde is.

  Van 1 tot en met 11 november hangen in het gemeentehuis prachtige foto’s van Suzanne van de Laar. In deze expo genaamd ‘Jezelf zijn in Almere’ portretteert differentbysuus LHBTQI+ Almeerders.

  Op 2 november heeft Almere haar eerste Pride Walk ooit. Kom ook en loop deze samen samen met iedereen die zichzelf wil en kan zijn in Almere. Voor deze Winter Pride Almere verzamelen we om 14.00 uur op het Stationsplein en laten Almere kennis maken met al het moois dat LHBTQI+ te bieden heeft. De Pride Walk heeft het thema ‘Proud to be me’ om te benadrukken iedereen trots op zichzelf kan en mag zijn en de Engelse titel geeft het internationale karakter van Almere weer.

  Op 12 november hebben we de Almeerse première van Gewoon Vrienden in Corrosia. Een film over twee Almeerse twintigers Joris en Yad, die voor elkaar gemaakt lijken. Helaas denken de moeders van de boys hier anders over. Fun fact; de film is helemaal in Almere opgenomen. Deze avond is er een nagesprek met scenarioschrijver Henk Burger én roze bubbels en mini-hamburgers.

  16 november om 20.30 een bijzondere voorstelling in KAF. In Boys won’t be boys zien we jongens en mannen in alle soorten en maten die hun persoonlijke verhaal vertellen en stereotypen doorbreken. Een collage van dansers, zangers, rappers, dichters en theatermakers laat zien dat het stoer is om je (als man) kwetsbaar op te stellen. Boys Won’t Be Boys heeft ook een telefoonnummer waar je vast een voorproefje kunt krijgen. Je kunt 06 42 28 04 81 bellen voor inspiratie, informatie en voorproefjes van de maatschappelijke beweging en theatervoorstelling.

  Verder in deze maand:

  Een lang gesprek van wethouder Jerzy Soetekouw met BN’ers uit de LHBTQI community. Terug te luisteren als podcast.

  Een workshop voor LHBTI+ en werk door Bureau Gelijke Behandeling.

  Lunchen met LHBTQI+ jongeren op Paarse Vrijdag.

  Eerder geweest:

  Bij Omroep Flevoland zijn we op 16 oktober te gast om de hele wereld te laten weten dat Almere nu ook regenbooggemeente is en dat we deze regenboogmaand vieren. Zet om 15.00 uur je radio op 89.8 FM en luister mee.  >> Luister terug

  Tijdens de Roze Filmavond kijken we samen naar mooie films die gaan over LHBTQI+. Op 23 oktober van 20.00 tot 22.30 kijk je naar nieuwe Nederlandse films die dit onderwerp van alle kanten bekijken. Deze avond laat ook zien hoe je coming out niet één keer is maar dat je vaak elke dag weer moet vertellen dat je niet hetero bent.  

  Vrijdag 11 oktober om 09.00 hijsen we op het Stadhuisplein de Regenboogvlag én de Transgendervlag. Wethouder Jerzy Soetekouw hijst de vlag samen met Erik Brewes van Roze Almere namens alle LHBTI’ers, met Micha Druiven, namens de transgendergemeenschap en en Tom Nauta die strijdt voor diversiteit bij de politie. Ook door de stad hangen regenboogvlaggen waarmee we samen laten zien dat Almere sinds dit jaar een trotse Regenbooggemeente is en we iedereen verwelkomen. Kom ook samen met ons deze bijzondere Regenboogmaand inleiden!

  Bekijk dit evenement op Facebook