Talkshow

08 maart

De bloemen van Almere

Internationale Vrouwendag: gesprekken over persoonlijk leiderschap

 • 08 March
  Aanvang: 16:00 Einde: 17:30
  online Zoom
  Aanmelden?
 • Women rule the world - maar vrouwenemancipatie is nog lang niet klaar. Daarom heeft Avanti dit jaar op Internationale Vrouwendag een programma over vrouwelijk leiderschap. Want, hoe ziet dat er eigenlijk uit? En hoe kun je als vrouw de maatschappelijke ladder omhoog klimmen?

  Deze middag gaan we hierover met elkaar in gesprek en leren we van experts hoe zij dit zien. We praten over hoe je leiding neemt, hoe je die vasthoudt en hoe je je eigen leiderschap vergroot. Halverwege gaan we met dit in het achterhoofd in kleinere groepen praten over verschillende thema’s.

  Vrouw & Politiek: wethouder Froukje de Jonge

  Froukje de Jonge houdt zich als wethouder bezig met werk en inkomen, wonen, diversiteit & inclusie en maatschappelijke opvang. Zodra je haar spreekt en ziet, weet je direct dat hier iemand met hart voor de zaak aan het werk is. Ze maakt zich echt druk om de Almeerse samenleving en hoe deze beter en eerlijker ingericht kan worden. Ook zou ze wel wat minder ego’s willen en wat meer vrouwen in de politiek.

  Vrouw & Ondernemerschap: leiderschapstrainer Brigitte Hulscher

  Brigitte Hulscher is oprichtster en eigenaresse van Sparkle Now en helpt individuen, teams, organisaties en bedrijven met performance vraagstukken en verander- of verbeter uitdagingen. Ze gebruikt hiervoor haar expertise als Sport Trainer, Persoonlijk Leiderschap Ontwikkelaar, Change Agent, Verandermanager en Doorbraak Coach. In afwisselende interactieve programma’s gaat ze aan de slag met de 4 disciplines: denken, doen, durven en discipline.

  Vrouw & Nieuwe economie: directeur Floriade werkbedrijf Ellen van Poorten

  Ellen van Poorten, arbeidsmarktdeskundige en oud directeur bij Randstad, ING Bank en USG People, is nu werkzaam als zelfstandige. Ze werkt als directeur van het Floriade Werkbedrijf  aan de werkgelegenheidsbedrijf van de Floriade en om inclusie te realiseren. Daarnaast werkt ze als arbeidsmarkt & onderwijs regisseur voor economische ontwikkeling bij de gemeente Almere, zit ze in de Raad van Toezicht bij de VMCA en is ze voormalig zakenvrouw van het jaar.

  Vrouw & Community: huisarts Noor Compier

  Noor Compier is huisarts in Almere en erg betrokken bij het maatschappelijke welzijn van de stad. Eerder sprak ze hierover al eens uitgebreid met wethouder Froukje de Jonge tijdens Vrouwendag in 2018. Vanuit haar werk heeft Compier een goed zicht op het wel en wee van de bewoners van Almere? Hoe gaat het met de burgers en het bedrukkende leven in een pandemie? Welke problemen zijn er onzichtbaar aan de hand bij mensen thuis, in hun hoofd en in hun lijf? Hoe helpen we elkaar, maar ook onszelf iets beter? Hoe ziet Noor leiderschap terug in haar vak? We gaan erover met Noor in gesprek!

  Vrouw & Creativiteit: filmmaker Claire Slingerland

  Claire Slingerland maakt documentaires over inclusieve onderwerpen bij Stichting Cine Inclusief. In 2020 maakte ze de documentaire ‘De Oversteek’ over de sociale transitie van transgender mensen. Daarnaast is ze eigenaar van video-productiebedrijf Blits Motion.

  Vrouw & Cultuur: zakelijk leider van Kleur in Cultuur Biza Shalmashi

  Biza studeerde af aan de Hogeschool van Amsterdam, waar zij de studie Culturele en Maatschappelijke Vorming heeft voltooid met een specialisatie in Culturele en Sociale Innovatie. Na haar studie heeft zij ervaring opgedaan met productiewerk, cultuurmarketing, fondsenwerving en zakelijk leiderschap opgedaan. Bij KLEURinCULTUUR richt Biza zich op het professionaliseren van de organisatie, is zij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, heeft ze de dagelijkse leiding en stuurt zij het kernteam aan.

  Wil je ook meepraten? Dat kan.

  Deze middag is online en gratis, meld je hier aan. De Zoom-link ontvang je dan van tevoren per mail. Zoals altijd bij Avanti zijn er een gebarentolk en een schrijftolk aanwezig.

  Bekijk dit evenement op Facebook