Theatervoorstelling

25 november

De Gliphoeve

Over de komst van Surinamers naar Nederland rondom de onafhankelijkheid

(c) Les Adu
 • 25 November
  Aanvang: 20:15
  KAF Kunstlinie Almere Esplanade 10
  Aanmelden
 • Op 25 november, onafhankelijkheidsdag Suriname, speelt de voorstelling De Gliphoeve in Kunstlinie. Een muziektheatervoorstelling van Orkater en het Bijlmerparktheater die gaat over de komst van Surinamers naar Nederland rondom de onafhankelijkheid.

  Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen. “Wie gaat weg en wie blijft hier” is een grote hit op de radio. Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glenn naar Nederland te gaan, vader Stanley blijft voorlopig in Suriname.  

  Vol verwachting, energie en humor probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Ze krijgen geen warm welkom, Maar niemand zit op ze te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen.  

  Ze komen terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die gekraakt wordt door Surinaamse activisten. Gezinnen leven er onder, boven en op elkaar, soms in bittere armoede. Men vindt er ook warmte: in eten en drinken, in muziek en in de gedeelde, vastberaden wil om te slagen. Maar het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld.

  Recensie NRC

  “Een meeslepende en ontroerende familiekroniek, die de aandacht vestigt op een onderbelichte periode in de recente Nederlandse geschiedenis.” – Marijn Lens

  Recensie Volkskrant

  “Een warmbloedige ode aan liefde en hoop, tegen de klippen op_.”

  Bekijk dit evenement op Facebook