Talkshow

19 januari

De inclusieve voedselketen

The Voice of Urban Nature #4

 • 19 January
  Aanvang: 20:00
  online Wemakethecity.green
  Aanmelden
 • Voedselvraagstukken zijn universeel en hebben vaak te maken met het zoeken naar balans. Balans tussen voldoende voedsel produceren en de bodem niet uitputten. Balans tussen overschotten aan de ene kant van de wereld en tekorten aan de andere kant. Balans in ons voedingspatroon door duurzame keuzes te maken. Wat kunnen we in de Metropoolregio doen om in balans met de natuur voedsel te verbouwen? Kunnen we voedsel verbouwen voor mensen, met aandacht voor alle andere bewoners boven en onder de grond?    

  In Almere en Amsterdam wonen triljoenen bewoners. We delen onze leefwereld met talloze dieren, planten, bomen en schimmels. Hoe meer verschillende soorten, hoe beter de natuur zich kan aanpassen aan veranderingen. Die rijkheid aan soorten, ook wel biodiversiteit genoemd, zorgt dus voor een gezonder en veiliger leefgebied voor alle bewoners. Wat kunnen we als burgers doen om onze huizen en wijken aantrekkelijk te maken voor iedereen? Wat kunnen bedrijven doen? Is er geld te verdienen met groen doen? Hoe verbinden we natuur in wijken, steden en de Metropoolregio Amsterdam?

  Voedsel verbouwen zou niet langer moeten gaan over zaaien en oogsten op momenten dat wij mensen voedsel wensen. Hoe kunnen we als burgers, ondernemers en overheid voedsel kweken, waarbij we álle inwoners van het ecosysteem voeden? Hoe ruimen we onze balkons, tuinen, akkers, parken en bossen op een natuurinclusieve manier in?

  We gaan in gesprek over natuurinclusief voedsel produceren. Tijdens dit programma presenteren we ook het gezamenlijke Schooltuinenproject op Floriade Expo 2022 van gemeenten Amsterdam en Almere. Bewustzijn over voedsel kan niet vroeg genoeg beginnen!

  In deze nieuwe programmareeks ‘The Voice of Urban Nature’ gaan we op zoek naar manieren om samen mét de natuur te bouwen en de stad te zien als natuurgebied. Dit is het thema van de gezamenlijke inzending van de gemeenten Almere en Amsterdam voor Floriade Expo 2022. In dit vierde programma staat voedsel centraal. We inspireren en informeren over het vergroenen van buurten, woningen, tuinen, parken en meer.  

  Bekijk de vorige edities terug