Regenboogmaand

11 oktober

De Progress Pride regenboogvlag

Coming-Out dag

 • 11 October
  Aanvang: 13:00
  Stadhuisplein Almere-Stad
  Aanmelden
 • Wethouder Froukje de Jonge hijst de Progress Pride regenboogvlag. Op verzoek van de regenbooggemeenschap in Almere blijft deze vlag het hele jaar hangen. Froukje de Jonge, Suzanne van der Laar en Claire Slingerland zullen vertellen over het belang van de vlag.

  Gemeente Almere: “Op maandag 11 oktober is het Coming-Out Dag, de start van de Regenboogmaand van Almere. Deze maand staat in het teken van mogen zijn wie je bent in Almere. Tijdens deze viering wordt de inclusieve regenboogvlag voor het eerst gehesen door wethouder Froukje de Jonge. De Jonge doet dit samen met de LHBTI+ partijen. Op verzoek van de LHBTI+ gemeenschap uit Almere blijft deze vlag permanent voor het stadhuis hangen. De inclusieve regenboogvlag, genaamd de Progress Pride Flag, is een uitbreiding op de regenboogvlag, die wereldwijd het symbool is voor de LHBTI+ gemeenschap. Deze vlag geeft met zijn aangepaste kleurstelling de diversiteit binnen de gehele regenbooggemeenschap aan. De vlag is opgebouwd zoals de oorspronkelijke regenboogvlag, maar met vijf nieuwe kleuren: de drie kleuren van de vlag van de transgendergemeenschap en een zwarte en bruine streep om LHBTI+’ers van kleur te vertegenwoordigen.”

  Woon je in Almere en wil je op deze bijzondere dag ook laten zien dat je de LHBTI+ gemeenschap steunt? Hang dan de inclusieve regenboogvlag uit op Coming Out dag op 11 oktober. De inwoners van Almere konden een gratis vlag ophalen om op deze dag ook uit te hangen. Ook scholen hangen op deze dag de Progress Pride vlag uit.

  De vlag kan je niet alleen uithangen maar ook via social media delen. Maak een foto van jouw vlag en post het op social media met de hashtag #comingoutdagalmere. Zo zorgen we met zijn allen voor extra bewustwording deze dag. De vlaggen worden op social media gedeeld met #comingoutdagalmere  

  Laat zien dat je de regenbooggemeenschap steunt en repost de vlaggen op je eigen kanaal zodat Almere ook online in alle kleuren van de regenboog kleurt deze dag.

  Weten wat er nog meer speelt deze maand? Luister de podcast van Bureau Gelijke Behandeling.