Talkshow

30 maart

De stadsnatuur als rechtspersoon

The Voice of Urban Nature #6

 • 30 March
  Aanvang: 20:00
  De Nieuwe Bibliotheek Stadhuisplein 101, Almere
  Aanmelden
 • Wanneer we echt willen bijdragen aan een gezonde, duurzame en groene toekomst moeten we meer praten ‘met’ alle betrokken partijen in plaats van ‘over’. We praten met bewoners van een buurt over gebiedsontwikkeling, met jongeren over het onderwijs en met boeren over landbouw. Maar hoe praat je met de natuur?  

  Hoe weten we wat dieren, bomen, schimmels en alle andere triljoenen inwoners van onze steden eigenlijk nodig hebben? Een filosofisch en juridisch vraagstuk waar we de laatste jaren op verschillende manieren aan werken. Onder andere door pogingen de natuur een stem te geven. Soms figuurlijk, via kunst en cultuur, soms letterlijk, door te vechten voor gelijk rechten. Hoe zorgen we er als burgers, ondernemers en beleidsmakers voor dat natuur een prominente plek krijgt in besluitvorming?

  In deze nieuwe programmareeks ‘The Voice of Urban Nature’ gaan we op zoek naar manieren om samen mét de natuur te bouwen en de stad te zien als natuurgebied. Dit is het thema van de gezamenlijke inzending van de gemeenten Almere en Amsterdam voor Floriade Expo 2022. I

  Bekijk de vorige edities terug