Filmvertoning

16 september

Filmvertoning en nagesprek: De Jacht op Meral Ö.

Filmvertoning en nagesprek

 • 16 September
  Aanvang: 18:00 Einde: 22:00
  De Kunstlinie Esplanade 10 1315 TA Almere
  Aanmelden
 • Het toeslagenschandaal heeft ook in Almere een grote impact. Regisseur Stijn Bouma, heeft met zijn eerdere documentaire Alleen Tegen de Staat en Sheila Versus de Staat het onderwerp al aangekaart. Op 5 september komt zijn bioscoopfilm De Jacht op Meral Ö. uit. Gebaseerd op de verhalen van ervaringsdeskundigen, veelal uit Almere.

  Op maandag 16 september 2024 is er in de Kunstlinie een speciale filmvertoning. Na de vertoning gaan we in gesprek met de makers, bestuurders en ervaringsdeskundigen.  

  Over de film

  “De Jacht op Meral Ö.” vertelt het aangrijpende verhaal van de Turks-Nederlandse Meral, die slachtoffer wordt van een onterechte terugvordering van kinderopvangtoeslag. Terwijl haar leven uit elkaar valt, ontdekt ze dat een sociaal rechercheur in haar leven infiltreert. Dit dwingt Meral tot radicale keuzes om haar dochters te beschermen.  

  Met indrukwekkende vertolkingen van Dilan Yurdakul en Gijs Naber, en een scenario geschreven door Roelof Jan Minneboo en Stijn Bouma, belooft deze film een diepe indruk achter te laten.  

  Meer informatie volgt binnenkort. Zorg dat je erbij bent!

  Bekijk dit evenement op Facebook