Film

21 april

Filmvertoning: Verstoten

Nagesprek regisseur Claire Slingerland en moderator Tijn de Jong.

 • 21 April
  Aanvang: 13:00 Einde: 14:30
  De Nieuwe Bibliotheek De Nieuwe Bibliotheek | Stad | de nieuwe zaal | Stadhuisplein 101 |
  Aanmelden
 • Op zondag 21 april is de documentaire Verstoten te zien, die licht werpt op de schrijnende situatie van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland, een onderwerp dat tot op heden te weinig aandacht heeft gekregen. Na de vertoning volgt een nagesprek tussen de Almeerse regisseur Claire Slingerland en moderator Tijn de Jong.

  Volgens een onderzoek van Movisie bevinden zich in Nederland tussen de 900 en 2000 dak- en thuisloze regenboogjongeren. Deze jongeren worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen, variƫrend van een onleefbare thuissituatie tot het feit dat ze zonder enig mededogen op straat worden gezet nadat ze uit de kast zijn gekomen.

  De documentaire onderzoekt wie deze jongeren zijn, welke impact dit op hun leven heeft en waar ze uiteindelijk terechtkomen. ‘Verstoten’ vertelt het openhartige verhaal van twee jongeren die delen hoe ze op straat zijn beland en welke uitdagingen ze hebben doorstaan. Ze delen persoonlijke ervaringen over hun leven op straat, de gevaren waarmee ze worden geconfronteerd en hun ervaringen met opvangvoorzieningen. De dreiging van alcohol, drugs en prostitutie blijft voortdurend aanwezig in het leven van deze jongeren.

  Naast deze jongeren komen ook de mensen aan het woord die deze jongeren hulp bieden of op een andere manier naast hen staan, en die de complexe realiteit van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland belichten.

  Bekijk dit evenement op Facebook