Talkshow

29 maart

Gelijkwaardigheid

Op de rand van de toekomst

 • 29 March
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Kunstlinie Almere Zaal X
  Aanmelden
 • De wereld is ingericht voor en door mannen, hoe kunnen vrouwen de ruimte (terug) pakken?    

  Maak kennis met Nourhan Bassam die gepassioneerd haar kennis deelt over data die door en voor mannen verzameld zijn en de plek van de vrouw in de maatschappij danig beïnvloedt.

  De voorstelling Nouveau Fuck vraagt zich af wanneer vrouwen nou eens echt gevaarlijk worden, op deze avond krijgt u hier een voorproefje van.

  En hoe we meer vrouwen in technologische, exacte en wiskundige vakgebieden krijgen, daar kunnen de mensen van Women in STEM ons over inlichten.

  Wat is Op de rand van de toekomst?

  In een reeks van zeven afleveringen zie je hoe je de toekomst er uit zou kúnnen zien. Denk aan hoe we kunstmatige intelligentie, neuro-architectuur of geestverruimende middelen kunnen gebruiken in het vormgeven van onze maatschappij.  Hier komen kennis en geleefde ervaring samen in de mooiste gesprekken. Ieder onderwerp wordt van drie volstrekt kanten benaderd en bekeken. 

  Zo ontmoeten burgers, wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers elkaar hier. Zowel luisterend naar de nieuwste inzichten op het gebied van kennis als tijdens het uitgebreide ontmoeten daarna. Ook tijdens het borrelen achteraf verrast het programma je met vernieuwende perspectieven. Zo kun je nakletsen, van gedachten wisselen en allianties smeden tegelijk.

  Alles over Op de rand van de toekomst vind je hier.

  Bekijk dit evenement op Facebook