Talkshow

07 september

Groen en Gezond

WeMakeThe.City Green

 • 07 September
  Aanvang: 20:00
  online Pakhuis de Zwijger
  Aanmelden
 • Bomen in bloei, gezellige parken of wilde natuurspeelplaatsen. Groene steden dragen bij aan een betere gezondheid, voor mensen en niet-mensen. Onderzoek wijst uit dat natuur in de buurt goed is voor mentale en fysieke gezondheid.  

  Mensen zijn meer buiten en actief, bloeiend groen verlaagt stress en natuurlijke buitenruimte zijn goed voor sociale interactie. Uiteraard is een biodiverse stad ook welkom voor mede-stadsbewoners, zoals vlinder, vogels en schimmels. Een groene stad kan voor meerdere vraagstukken uitkomst bieden, maar verdient ook zorg en aandacht. Overlast van dieren of hooikoorts door pollen kan de gezondheid juist ook verminderen.

  In dit programma gaan we in gesprek over de groene en gezonde steden. We onderzoeken de bekende en minder bekende impact van groene straten, daken en parken. Kunnen groene steden de oplossing bieden voor een gezonde leefstijl van haar inwoners? Verlagen we daarmee daadwerkelijk de ziektelast? Hoe kunnen we de werking van groen beter uitleggen? Wat betekent groen voor jou?

  Bekijk dit evenement op Facebook