Talkshow

06 mei

In Between the Scenes

Jongeren en mentale gezondheid

 • 06 May
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  online Youtube en Facebook live
  Er bij zijn?
 • In Between the Scenes is voor jongeren door jongeren in Almere. Wij zijn de hoofdrolspelers van de scène. Wat vinden wij belangrijk en welke thema’s verdienen een stage. Een avond vol film, talks en good vibes. Claim jij jouw scene?

  6 mei is de eerste In Between the Scenes. Zet het in je agenda, plak het op een poste-It en vertel het tegen je matties. In samenwerking met Avanti Almere zijn er verschillende jongeren uit Almere aan de slag gegaan om een event voor jongeren te organiseren rondom het thema Mental Health.

  6 mei hebben wij het onder andere over Mannen en Mental Health, onbegrip en wat jongeren kunnen doen in het dagelijks leven op hun mentale gezondheid op peil te houden. De hosts Jamil Mensah en Shanella Bleecke zitten er al klaar voor!

  Dit gesprek doen wij aan de hand van filmfragmenten. Mario Gonsalves is een creative director die in 2019 de film Patroon heeft uitgebracht. De film gaat over een jonge jongen die na de realisatie dat hij geen relatie met zijn moeder heeft opzoek gaat naar vriendschap, liefde en een mannier van omgaan met de druk en de struggles in zijn leven. Met Mario gaan wij in gesprek over patronen doorbreken, er tegen aan vechten en mee leren omgaan.

  Aramis Garcia Gonzalez is een director en schrijver die in 2019 de film Pariba uitbracht. De film Pariba gaat over de vriendinnen Xiomara en Julie, al jaren lang vieren zij samen carnaval alleen dit jaar is het anders. Xiomara gaat van Aruba naar Nederland verhuizen waardoor dit ritueel nooit meer he zelfde zal zijn. Met Aramis gaat wij in gesprek over het onbegrip waar studenten die van de ABC eilanden komen mee te maken hebben.

  En met Kim Tran gaan wij is gesprek over alternatieve geneeskunde en hoe jongeren hun mentale gezondheid in het dagelijks leven op peil kunnen houden.

  De avond is te volgen op YouTube en Facebook.

  Bekijk dit evenement op Facebook.