dialoog

20 september

#mensinalmere: onzichtbaar

Wie kan er niet een steuntje in de rug gebruiken?

 • 20 September
  Aanvang: 17:30 Einde: 19:00
  De Nieuwe Bibliotheek Stadhuisplein 101 Almere Stad
  Aanmelden
 • Hanan is een alleenstaande moeder met een zoontje van 5 jaar. Toen haar zoon 1 jaar oud was, wist ze niet meer zo goed, hoe ze het allemaal aan moest pakken. Via het Home-Start programma van Humanitas kreeg ze contact met Nienke die wekelijks bij haar thuis kwam.

  ‘Als alleenstaande moeder is het erg lastig om een kind op te voeden. Ik vind het zo fijn om iemand thuis te krijgen die met je meedenkt en je het gevoel te geven dat je het goed doet.Mijn zoontje heeft een taalachterstand, hij heeft het moeilijk op school en heeft moeite om sociale contacten te leggen. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik als moeder gefaald had. Home-Start die bij me thuiskomt heeft me echt weer zelfvertrouwen gegeven en me laten inzien dat ik me niet zo druk om alles hoef te maken.’

  Inwoners van Almere gaan elke derde donderdag van de maand in gesprek onder de noemer #mensinalmere. Tijdens de bijeenkomst geeft een inwoner met een persoonlijk verhaal een aanzet voor dialoog. Na afloop is het gesprek als podcast terug te luisteren.

  Bekijk dit evenement op Facebook