Talkshow

28 juni

Een groen feestje

Voor oude én nieuwe Almeerders

 • 28 June
  Aanvang: 19:30 Einde: 22:00
  Casa Casla Weerwaterplein 3, Almere Stad
  Aanmelden
 • Groen doen en buiten leven. Voor iedere Almeerder een feestje waard. Deze avond hoor je, proef je en voel je hoe groen de stad is en waarom dat zo gezellig is.

  Dit begint een traditie te worden: samen komen met dans, muziek, lekker eten en drinken. Dit is de derde editie van hét event voor oude en nieuwe Almeerders. Tijdens deze avond ontmoeten we elkaar. Met naast boeiende discussies en panels ook ruimte voor kunst, cultuur, sport en lekker eten!

  Deze aflevering is een groen feestje. Leer alles over hoe je kunt wildplukken én wat je daar vervolgens mee kan maken. Denk bijvoorbeeld aan kruidenthee van Wilderland of hoor van boswachter Amy de beste groene plekken in en om de stad. Dit bijna midzomernachtfeestje draait kortom helemaal om lekker buiten leven.

  Voor de kinderen is het vooral een kwestie van “nu je linkervoet op groen” tijdens het aloude twister spel of mogen ze de kleur groen kiezen bij de helium ballonnen.

  Welcome app

  De taal leren, werk zoeken, vrienden maken: helemaal opnieuw beginnen in een vreemd land kan lastig zijn voor nieuwkomers. Daarom slaan Avanti, de Gemeente Almere en de Welcome App de handen ineen om nieuwkomers welkom te heten.

  In de Welcome App kunnen (Oekraïense) vluchtelingen makkelijk contact kunnen leggen met instanties, bewoners en elkaar. De lancering van de Welcome App in Almere werd eind april feestelijk gevierd met honderden nieuwkomers en Almeerders, Oekraïense hapjes en heel veel dansjes. Tevens was dit de aftrap van veel talkshows en events die gaan komen!  

  Meld je aan via de Welcome app