Talkshow

09 november

Onze nieuwe natuur

The Voice of Urban Nature

 • 09 November
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  De Nieuwe Bibliotheek Stadhuisplein, Almere Stad
  Aanmelden
 • Tijdens het tiende en laatste programma van The Voice of Urban Nature mag je dromen. Dromen en filosoferen over een stad waar de stem van de natuur centraal staat. Hoe maken we beslissingen over onze leefomgeving samen met menselijk en niet-menselijk leven? Hoe zorgen we dat de stad groen en gezond is en blijft? Welke vergroening maakt onze gebouwen, onze voetpaden, straten en parken beter voor alle inwoners van de stad. Genoeg om het over te hebben dus, kom je met ons dromen?

  In dit laatste en extra lange programma in de reeks The Voice of Urban Nature kijken we terug naar negen programma’s over onze relatie met natuur. We gingen met elkaar in gesprek over natuurinclusief voedsel verbouwen, groen doen in je eigen straat, biobased bouwmaterialen, groen in relatie tot gezondheid. Veel inspiratie en informatie! Nu is het tijd om verder in de toekomst te kijken: hoe ziet de ideale groene stad van de toekomst eruit?

  Met in dit programma:

  René van der Velde, Associate Professor Landscape Architecture & Urban Forestry at TU Delft. Hij focust zich op groene infrastructuur en Stadsbossen. Op het moment is hij o.a. bezig met onderzoek dat kijkt naar de ‘biocities’ van de toekomst.

  Lenno Munnikes, directeur-bestuurder van de Flevo Campus. Hij heeft Geschiedenis en Antropologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is momenteel ook wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven.

  Niek Roozen, landschapsarchitect van o.a. de Floriade. Hij wil met zijn architectuur bijdragen aan een gezondere wereld. Hij heeft talloze tuinen en parken ontworpen, ook op internationaal niveau.

  Ria van Dijk, planoloog bij de gemeente Almere en eigenaar van architectenbureau IS Maatwerk. Hier biedt zij interactie/participatie en stedenbouw aan in een integraal proces.

  Niels Kuijpens, student aan de Hanzehogeschool in Groningen. Daar zit hij is het derde jaar van de opleiding: Industrieel Project Ontwerpen. Hij probeert klimaatverandering aan te pakken met zijn ‘klimaatboom’, gemaakt van gerecycled plastic.

  Dick Scholtus, landschapsarchitect en gebruikt innovatieve middelen zoals Kunstmatige Intelligentie om te kijken naar de stad van morgen.

  Monique van der Plas, Programmamanager Growing Green Cities & The Voice of Urban Nature op de Floriade. Ze heeft ervaring met politiek, operationele management en coaching.

  Dagmar Keim, projectleider Amsterdamse bijdrage aan Floriade Expo 2022 en lid van het SURE netwerk. Ze heeft een achtergrond in beleid en heeft meegewerkt aan nationale beleidsstukken, waaronder de ‘Structuurvisie Infrastructuur en Milieu (SVIR)’ en de ‘visie op het groen van Nederland’.

  Rens de Boer, onderzoeker Nature-based Solutions en Stadsecoloog aan de Universiteit van Wageningen. In zijn onderzoeken is hij vooral werkzaam binnen de stedelijke context.