Opening

28 oktober

Oudroze

Expositie

 • 28 October
  Aanvang: 15:30 Einde: 18:00
  Esplanade en Casa Casla Weerwaterplein 3
  Aanmelden
 • Op 28 oktober ontvangt wethouder Maaike Veeningen, Ernst Coppejans maker van de expositie Oudroze die van vrijdag 21 oktober t/m vrijdag 11 november te zien is op de Esplanade in Almere Stad.

  Oudroze staat stil bij de ervaringen van de eerste homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgender personen en intersekse personen (LHBTI’s) die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen. Dankzij de generatie die de homo-emancipatie tot stand bracht, heeft de huidige LHBTI+ gemeenschap een vrijheid die allesbehalve vanzelfsprekend is en die actief moet worden onderhouden.

  Na welkom te zijn geheten op de Esplanade door de wethouder nodigen we u uit voor een hapje en een drankje bij Casa Casla. Eveline van der Putte, auteur van o.a. de boeken ‘Stormachtig stil’ en ‘Nieuwe namen’, zal hier in gesprek gaan met Ernst Coppejans, roze ouderen en een vertegenwoordiger van de stichting Roze 50+. Zij zal een aantal videoportretten laten zien die zij samen met Erik Alkema heeft gemaakt waarin transgender ouderen aan het woord komen en in gesprek gaan met het publiek.

  15:30  ontvangst op de Esplanade door wethouder Veeningen en mogelijkheid om expositie te bekijken

  16:00  hapje en drankje bij Casa Casla

  16:15  start talkshow ‘Oudroze in Almere’ met host Eveline van der Putte

  Bekijk dit evenement op Facebook