Talkshow

01 november

Sense of belonging

Op de rand van de toekomst

 • 01 November
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Kunstlinie Almere Zaal X
  Aanmelden
 • 'Wat is er gebeurd met onze studenten? Ik maak me zorgen.' Dat zegt Hasib Moukaddim, directeur van Windesheim. 'Voelen ze zich thuis? Zijn ze verbonden met de school? Dat is ‘Sense of belonging’ en dat is belangrijk! Niet alleen voor de studieprestaties, maar ook voor het verdere leven van onze studenten.'      

  Jolien Dopmeijer deed haar promotieonderzoek naar Sense of belongingWaarom vallen studenten uit, komen ze (op een moment) niet meer opdagen en lijkt het te schorten aan participatie, verbinding en engagement? Jolien koppelt dit aan Sense of belonging en mentaal welbevinden van studenten.     

  Ze gaat in op burnout-klachten bij studenten en hoe het vormen van een eigen identiteit (en een rol in een groep) belangrijk is voor het je ergens thuisvoelen. En op welke manieren dat lastig is voor studenten. Zaken als prestatiedruk, hoge verwachtingen, maar ook corona, de klimaatcrisis, sociale druk, een CV opbouwen, huizencrisis en externe kritiek van andere generaties spelen een rol. 

  Charlotte Vissenberg is net een onderzoek gestart onder eerstejaarsstudenten van Windesheim. Hoe staat het ervoor met dit onderzoek en wat zijn (voorlopige) resultaten? En belangrijk natuurlijk: wat kunnen onderwijsinstellingen hier mee?

  Andrew Awuku is student bij Windesheim en tevens spoken word artiest. Hij geeft een voordracht over het onderwerp Sense of belonging. Shamanta Melfor en Jahlynn Kalkman brengen zingend hun visie op de avond.

  Shamilean is een getalenteerde artiest die haar stempel drukt op de muziekscene. Met een succesvol afstuderen aan de Nederlandse Pop Academie heeft Shamilean een stevige basis gelegd voor haar muzikale carrière. Haar kenmerkende stijl en ongeëvenaarde passie voor muziek blijft Shamilean het publiek verrassen en inspireren. Haar podiumervaring strekt zich uit over verschillende prestigieuze locaties in het land, waaronder optredens op Kwaku, Encore, bevrijdingsfestivals en nog veel meer. Elk optreden van Shamilean is een energieke explosie waarin ze het publiek binnen enkele seconden weet te betoveren met haar pakkende teksten en meeslepende entertainment.

  Jahlynn Kalkman groeide op in een familie waar muziek altijd het middelpunt was. Invloeden als Destiny’s Child, Michael Jackson, Whitney Houston en nog vele andere, inspireerde Jahlynn om ook te gaan zingen. Ze was 11 toen ze voor het eerst voor een groot publiek optrad, ze deed namelijk mee aan het Kinderen voor Kinderen songfestival. In 2017 deed Jahlynn mee aan het talentenprogramma Idols, en dit pakte niet verkeerd uit, ze is vierde geëindigd.  

  Wat is Op de rand van de toekomst?

  In een reeks van zeven afleveringen zie je hoe je de toekomst er uit zou kúnnen zien. Denk aan hoe we kunstmatige intelligentie, neuro-architectuur of geestverruimende middelen kunnen gebruiken in het vormgeven van onze maatschappij.  Hier komen kennis en geleefde ervaring samen in de mooiste gesprekken. Ieder onderwerp wordt van drie volstrekt kanten benaderd en bekeken. 

  Zo ontmoeten burgers, wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers elkaar hier. Zowel luisterend naar de nieuwste inzichten op het gebied van kennis als tijdens het uitgebreide ontmoeten daarna. Ook tijdens het borrelen achteraf verrast het programma je met vernieuwende perspectieven. Zo kun je nakletsen, van gedachten wisselen en allianties smeden tegelijk.

  Alles over Op de rand van de toekomst vind je hier.

  Bekijk dit evenement op Facebook