Film

01 mei

Filmvertoning: Spijtmoeders

Met nagesprek regisseur Milou Gevers

 • 01 May
  Aanvang: 19:30 Einde: 21:30
  De Nieuwe Bibliotheek Stadhuisplein 101, 1315 XC Almere
  Aanmelden
 • Wat als je van je kind houdt, maar doodongelukkig bent in je rol als moeder? Spijtmoeders is een film over moeders die, als ze opnieuw mochten kiezen, liever geen moeder zouden zijn. Eenmalig te zien op woensdagavond 1 mei in aanwezigheid van regisseur Milou Gevers en schrijver Daan Borrel, die na de vertoning in gesprek gaat met Valerie Bos.

  Milou Gevers sprak tientallen moeders en vond drie vrouwen bereid hier eerlijk over te spreken. De vrouwen vertellen over hun worstelingen met het moederschap, de schaamte en schuld die zij voelen, en de hoge verwachtingen die de maatschappij aan hen stelt. De angst voor oordelen van anderen is groot bij de vrouwen in de documentaire: wat als mensen denken dat ze geen goede moeder zijn, dat ze niet goed voor hun kind zorgen? Wat als ze denken dat ze niet van hun kind houden? Ouderschap is hard werken, en het beeld dat het moederschap voor elke vrouw de ultieme ‘lotsbestemming’ is en haar ‘natuurlijk’ of ‘intuïtief’ af zou moeten gaan levert veel druk op.

  Spijtmoeders roept belangrijke sociaal-politieke vragen op: is spijt van het moederschap een individueel probleem, of is het een groter maatschappelijk vraagstuk? De film is geproduceerd door Stepping Stone in samenwerking met de VPRO, en is tot stand gekomen met steun van het NPO Fonds en het CoBo Fonds.

  Bekijk dit evenement op Facebook