Talkshow

07 juni

Gaat techn(olog)isch talent ons redden?

Op de rand van de toekomst

 • 07 June
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Kunstlinie Almere Zaal X
  Aanmelden
 • Samen praten en leren over de toekomst, dat is wat een avond Op de rand van de toekomst doet. Deze aflevering over: Gaat techn(olog)isch talent ons redden?    

  Techn(olog)isch talent speelt een belangrijke rol in het oplossen van problemen in de huidige maatschappij. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het ontwikkelen van nieuwe technologieën en oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, gezondheidszorg, energievoorziening en duurzaamheid.  

  Marco Visscher is naast auteur een ecomodernist en neemt ons mee in de dialoog tussen mensen die vinden dat techniek een tandje minder zou mogen en de mensen die juist vinden dat het de oplossing voor onze problemen gaat zijn. Hij laat zien waar de ecomodernisten staan in dit plaatje, wat hun visie is op vooruitgang en milieu, waar ze voor strijden en waaróm. Ook Welke rol spelen bijvoorbeeld kernenergie en gen-tech daarbij?

  Randall van Poelvoorde begon als marketing manager met een fascinatie voor techniek. Via verschillende startups ervoer hij hoe technisch talent een bedrijfstak binnen enkele jaren volledig kan ontwrichten. Is dat positief of negatief? Randall zal het onder andere hebben over techniek om 100% duurzaam te kunnen zijn. Want zijn we al zo ver?  En zeg je techn(olog)isch talent, dan zeg je uitvinders. En wat blijkt, de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU) blijkt het hoofdkwartier in Almere te hebben. Waarom zitten die in Almere, waarom is het belangrijk dat ze zich verenigd hebben en wat doen ze eigenlijk precies? Tot slot is ook de nieuwe generatie techn(olog)isch talent aanwezig via de studie Geo Media & Design van Aeres Hogeschool. Zij gebruiken de nieuwste technologieën om onze omgeving leefbaar te houden. Aan de hand van data wordt bijvoorbeeld gekeken naar gevaren als hittestress of overstromingen.

  Na afloop van het programma is er ruimschoots tijd om na te kletsen met iedereen onder het genot van een gratis hapje en drankje.

  Wat is Op de rand van de toekomst?

  In een reeks van zeven afleveringen zie je hoe je de toekomst er uit zou kúnnen zien. Denk aan hoe we kunstmatige intelligentie, neuro-architectuur of geestverruimende middelen kunnen gebruiken in het vormgeven van onze maatschappij.  Hier komen kennis en geleefde ervaring samen in de mooiste gesprekken. Ieder onderwerp wordt van drie volstrekt kanten benaderd en bekeken. 

  Zo ontmoeten burgers, wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers elkaar hier. Zowel luisterend naar de nieuwste inzichten op het gebied van kennis als tijdens het uitgebreide ontmoeten daarna. Ook tijdens het borrelen achteraf verrast het programma je met vernieuwende perspectieven. Zo kun je nakletsen, van gedachten wisselen en allianties smeden tegelijk.

  Alles over Op de rand van de toekomst vind je hier.

  Bekijk dit evenement op Facebook