Talkshow

28 oktober

The Voice of Urban Nature #1

Groen doen in de metropoolregio

 • 28 October
  Aanvang: 20:00
  Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam
  Aanmelden
 • Wie zijn de bewoners en ondernemers die onze steden radicaal vergroenen? De groene ambities in Almere en Amsterdam zijn ontzettend hoog. Tegelijkertijd staat vergroening in de volle en dichtbebouwde steden steeds meer onder druk. Gelukkig werken er al heel veel ondernemers en bewoners aan die groene stad van de toekomst.

  De groene daken, geveltuinen, wormenhotels en nieuwe stadsbossen verhogen de biodiversiteit in de Metropoolregio Amsterdam. Samen maken we deze regio een gezonde, groene en duurzame plek om te leven voor álle bewoners. Wie zijn de bewoners en ondernemers die onze steden radicaal vergroenen? Wat kun jij, jouw buurt of organisatie doen om een bijdrage te leveren?

  In deze nieuwe programmareeks Voice of Urban Nature gaan we op onderzoek uit naar een andere relatie met de natuur om ons heen. Dit is het thema van de gezamenlijke Floriade inzending van de gemeenten Almere en Amsterdam. In dit eerste programma staan de groene doeners uit de steden centraal. We inspireren en informeren over het vergroenen van buurten, woningen, tuinen, parken en meer.

  Bekijk dit evenement op Facebook