Talkshow

28 oktober

Groen doen in de metropoolregio

The Voice of Urban Nature #1

 • 28 October
  Aanvang: 20:00
  De Nieuwe Bibliotheek en Pakhuis de Zwijger Stadhuisplein 101, Almere en Piet Heinkade 179, Amsterdam
  Aanmelden in Almere
 • Wie zijn de bewoners en ondernemers die onze steden radicaal vergroenen? De groene ambities in Almere en Amsterdam zijn ontzettend hoog. Tegelijkertijd staat vergroening in de volle en dichtbebouwde steden steeds meer onder druk. Gelukkig werken er al heel veel ondernemers en bewoners aan die groene stad van de toekomst.

  De groene daken, geveltuinen, wormenhotels en nieuwe stadsbossen verhogen de biodiversiteit in de Metropoolregio Amsterdam. Samen maken we deze regio een gezonde, groene en duurzame plek om te leven voor álle bewoners. Wie zijn de bewoners en ondernemers die onze steden radicaal vergroenen? Wat kun jij, jouw buurt of organisatie doen om een bijdrage te leveren?

  We praten hierover met de groenste tv-tuinman die we kennen, Lodewijk Hoekstra. Samen aan tafel met Ronald Boer van kunstenaarscollectief de Onkruidenier gaat het gesprek over biodiversiteit in de stad en hoe je tuinen groener maakt. De Onkruidenier werkt mee aan het Amsterdam-Almere paviljoen op de Floriade en daar brengen ze dit letterlijk in beeld. Xavier San Giorgi begon een aantal jaar geleden met het aanleggen van een voedselbos op het Utopia-eiland, de eerste aanzet van de plek waar nu de Floriade in opbouw is. En Natascha Hagenbeek laat met I can change the world with my two hands zien hoe iedere buurt zelf kan zorgen voor een betere en mooiere leefomgeving.

  In deze nieuwe programmareeks The Voice of Urban Nature gaan we op onderzoek uit naar een andere relatie met de natuur om ons heen. Dit is het thema van de gezamenlijke Floriade inzending van de gemeenten Almere en Amsterdam. In dit eerste programma staan de groene doeners uit de steden centraal. We inspireren en informeren over het vergroenen van buurten, woningen, tuinen, parken en meer. Bekijk de kick-off van dit programma hier terug.

  Op donderdag 28 oktober is de eerste aflevering van deze serie te zien in zowel Amsterdam als Almere. In het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger is publiek welkom bij de show met interessante sprekers, denkers en doeners. Terwijl tegelijkertijd in de Nieuwe Bibliotheek aan het Stadhuisplein van Almere publiek welkom is om mee te kijken en na te praten samen met host Shanella Bleecke.

  Shanella praat na met Hakim El Amrani, oprichter van Studio NousNous. Dit is een groene ontwerpstudio die natuur, mens & milieu als allerbelangrijkste ontwerp materialen ziet. Meer over zijn werk vind je hier. Daarnaast is ook Liesbeth Bronkhorst, directeur van Stad en Natuur, te gast.

  Voor het bijwonen in Amsterdam kun je je hier aanmelden. Aanmelden in Almere kan via de knop hiernaast.

  Om dit evenement bij te wonen moet je bij de ingang de corona qr-code laten zien.

  Bekijk dit evenement op Facebook