expo

10 januari

Verhalen uit de stad in de Nieuwe bieb

Kijk hoe de stad bruist, borrelt en leeft

 • 10 January
  Aanvang: 12:00
  De Nieuwe Bibliotheek Stadhuisplein Almere Stad
  Aanmelden
 • De Nieuwe Bibliotheek is de host van onze reizende pop-up expo Verhalen uit de stad. Want van die verhalen kunnen we maar geen genoeg krijgen. Dus kom nog eens kijken naar de mooie, lieve, gekke en bijzonder verhalen die onze stad rijk is en neem een gratis exemplaar van het boek mee naar huis.

  Verhalen zijn krachtig. Een bron van inspiratie of een wijs advies, een manier om aan het denken gezet te worden of hulp uit te putten. Iedereen heeft ze. Daarom verzamelen we verhalen van álle Almeerders. In deze expo zie je hoe de stad bruist, borrelt en leeft. Welke mooie, verdrietige, boeiende en uitermate grappige verhalen de Almeerder heeft.  

  Hierbij is het belangrijk om inclusief te zíjn in plaats van inclusiviteit prediken. Dus laten zien hoeveel diverse types er rondlopen in deze mooie stad en mensen op het podium hijsen die daar niet vanzelfsprekend staan. En dan niet iedere keer de zwarte vrouw vragen over haar blackness, de rolstoeldanser over de hoeveelheid stoepjes in de stad en de vrouw over hoe ze toch werk en gezin combineert. Liever juist vele soorten rolmodellen op het podium hijsen die we vragen omdat ze expert zijn en een interessant verhaal te vertellen hebben.  

  Dus dompel je lekker onder in de beelden en neem vooral ook een exemplaar van het boek (gratis) mee naar huis om op de bank, in bed of in bad nog eens verder te rustig te bekijken.

  Bekijk dit evenement op Facebook