Talkshow

26 april

Eiwittransitie

Op de rand van de toekomst

 • 26 April
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Kunstlinie Almere Zaal X
  Aanmelden
 • Wat is eiwittransitie en waarom heeft iedereen het er opeens over?    

  Esther Veen

  Veel mensen willen best minder vlees consumeren, maar in de praktijk eten ze toch vaak meer dierlijke producten dan gepland. Lector Stedelijke Voedselvraagstukken Esther Veen legt aan de hand van het concept ‘routines’ uit waarom het zo lastig is om anders te gaan eten. Ook gaat ze in op de sociale en de fysieke context en hoe die van invloed zijn op ons eetgedrag. Esther besluit met waarom zij toch hoopvol is voor de toekomst.

  Willeke Waller

  Willeke Waller van Flevo Campus zal aan de hand van een actueel voorbeeld laten zien hoe de kennis- en praktijkwerkplaats van de stad te werk gaat als zij in de weer gaan met eiwittransitie. Want voor het eerst in de geschiedenis wonen er meer mensen in steden dan daarbuiten. Die mensen hebben één ding gemeen: ze moeten allemaal eten. Alleen… hoe doe je dat op een gezonde en duurzame manier? Flevo Campus is een kennisinstituut dat wetenschap, onderwijs, ondernemerschap en beleid aan elkaar koppelt en helpt oplossingen te verzinnen voor taaie (stedelijke) voedselvraagstukken.

  Anna van der Bijl

  De Eiwitboeren van Nederland zetten zich in voor een gezonder verdienmodel voor de teelt van eiwitrijke gewassen. Zij zijn er van en voor boeren die al eiwitrijke gewassen telen of ze overwegen te gaan telen. Zowel biologische als gangbare boeren zijn welkom. Eiwitboerin Anna van der Bijl zal vanavond vertellen waarom het belangrijk is dat eiwitboeren in Nederland de krachten bundelen, wat ze doen, waarom dat noodzakelijk is en tegen welke problemen ze oplopen.

  Wat is Op de rand van de toekomst?

  In een reeks van zeven afleveringen zie je hoe je de toekomst er uit zou kúnnen zien. Denk aan hoe we kunstmatige intelligentie, neuro-architectuur of geestverruimende middelen kunnen gebruiken in het vormgeven van onze maatschappij.  Hier komen kennis en geleefde ervaring samen in de mooiste gesprekken. Ieder onderwerp wordt van drie volstrekt kanten benaderd en bekeken. 

  Zo ontmoeten burgers, wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers elkaar hier. Zowel luisterend naar de nieuwste inzichten op het gebied van kennis als tijdens het uitgebreide ontmoeten daarna. Ook tijdens het borrelen achteraf verrast het programma je met vernieuwende perspectieven. Zo kun je nakletsen, van gedachten wisselen en allianties smeden tegelijk.

  Alles over Op de rand van de toekomst vind je hier.

  Bekijk dit evenement op Facebook