talkshow

08 maart

Vrouwen aan de macht

Internationale Vrouwendag in Almere

 • 08 March
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Reigers Inn Weerwaterplein 3 Almere Stad
  Aanmelden
 • Donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Avanti organiseert die avond een live talkshow waarin gepraat wordt over de machtsverhoudingen in Nederland. De show begint om 20.00 uur op locatie Reigers Inn aan het Weerwaterplein in Almere Stad en wordt gepresenteerd door journalist Yasmina Aboutaleb en wethouder Froukje de Jonge.

  Er ligt een belangrijke focus op de veelbesproken schaamtecultuur, waarin vrouwen kech of hoer worden genoemd. De discussie over het onderwerp brak los in de media na het stuk van Nadia Ezzeroili die in de Volkskrant pleitte voor een moeilijk, doch noodzakelijk gesprek hierover binnen de eigen gemeenschappen. Tijdens een panelgesprek met onder andere Shanta Bhikharie, Noor Compier en Gatra Peshtaz wordt gewerkt aan een pleitbrief om een aanzet tot verandering te bewerkstelligen.

  Maar er is meer: te beginnen een spraakmakende catwalk, alsook de première van het videoportret over ondernemer Naima Amdouaech, waarin zij vertelt hoe ze vrouwen letterlijk leert vechten. Online magazine WomenLoveLife daagt het publiek uit met een interactieve kennisquiz over de geschiedenis en prestaties van vrouwen.

  Bekijk dit evenement op Facebook