Livecast

14 april

WeMakeThe.City Green #1 – UITGESTELD

Op weg naar Floriade 2022

 • 14 April
  Aanvang: 15:30 Einde: 17:00
  online Pakhuis de Zwijger
  Aanmelden
 • Nog één jaar te gaan en dan gaat in Almere de Floriade 2022 van start. In een anderhalf uur durende talkshow, met diverse live-verbindingen naar activiteiten in Almere, geeft WeMakeThe.City Green met lokale betrokkenen en partijen uit de Metropoolregio Amsterdam duiding aan wat de intenties en verwachtingen zijn van de wereldtuinbouwtentoonstelling met het thema: Growing Green Cities.

  In 2050 woont 70% van alle mensen in steden. Wat is de noodzaak van het vergroenen van een stad en wat kunnen we daar zelf aan doen?

  Daar praten we over met vanuit Almere onder andere: burgemeester Franc Weerwind, wethouder Floriade, Duurzaamheid & Democratische vernieuwing Jan Hoek, vanuit Amsterdam: wethouder Ruimtelijke ontwikkeling en Duurzaamheid Marieke van Doorninck en in de studio: ondernemer Valerie Bos, columnist Pascal Vanenburg en spoken word artist Sandy Bosmans.

  WeMakeTheCity.Green is een platform dat zich in de aanloop naar de Floriade richt op het verbinden van de groene ambities van de steden binnen de Metropoolregio Amsterdam.

  Deze talkshow is een samenwerking van Avanti Almere en Pakhuis de Zwijger Amsterdam.

  Bekijk dit evenement op Facebook.