Talkshow

02 september

WeMakeThe.City Green kick-off

Maak kennis met ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie.

 • 02 September
  Aanvang: 00:00 Einde: 18:00
  Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam
  Aanmelden
 • Hoe maak jij als bewoner, organisatie of professional de stad groener? Het programma WeMakeThe.City Green gaat het komende jaar in aanloop naar Floriade Expo 2022 op zoek naar antwoorden op deze vraag. Kom op donderdag 2 september naar de kick-off in Pakhuis de Zwijger, uiteraard met een live verbinding naar Almere.

  Donderdag 2 september is de kick-off van het online platform en de programmering WeMakeThe.City Green: hét nieuwe platform over de Groene & Duurzame stad van morgen. De grootste uitdaging in de komende decennia is om de dichtbebouwde en drukke stad te vergroenen.

  Het programma WeMakeThe.City Green richt zich in aanloop naar de Expo in Almere op het verbinden van groene ambities in de Metropoolregio Amsterdam en haakt in op het thema van Floriade “Growing Green Cities” en de ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. Ruim een jaar lang zijn er lezingen, talkshows, workshops, expedities, exposities en filmvertoningen voor een breed publiek. Alles gericht op concreet handelingsperspectief: hoe kan jij (en jouw buurt, bedrijf, organisatie, instelling of vereniging) bijdragen aan de groene stad van de toekomst?

  In het kick-off programma op 2 september praten we onder andere met burgemeester Franc Weerwind en Jan Hoek (wethouder Floriade, Duurzaamheid & Democratische vernieuwing) over de groene stad Almere. Wat kan Floriade betekenen voor de stad? Ook gaan we in gesprek met directeuren van gemeentes Amsterdam en Almere en de Metropoolregio Amsterdam over kansen voor groene stedelijke ontwikkeling en de verbinding tussen stad en ommeland.

  Wethouder Marieke van Doorninck uit Amsterdam en burgemeester Franc Weerwind delen een videoboodschap, Floriade-directeur Hans Bakker geeft een reactie, groene ondernemers uit de metropool nemen ons mee in de dagelijkse praktijk van verduurzaming, Jaap Smit dendroloog bij Floriade leert ons alles over bomen en hun bijdrage aan een gezonde, groene stad en Dina El Filali en Sandy Bosmans geven de avond verdieping met hun odes aan de groene stad. En tot slot presenteren Reinder Bakker van Overtreders W – architecten en Herman Kossman van Kossman.deJong de Almere – Amsterdam paviljoen inzending, geheel biobased in lijn met het hoofdthema The Voice of Urban Nature.

  Deze talkshow is een samenwerking van Avanti Almere en Pakhuis de Zwijger Amsterdam.

  Bekijk dit evenement op Facebook