aan het woord

Bij ons in Almere: Charine Eyny

(c) Richard Terborg voor Avanti

Charine Eyny is 17 jaar en woont met haar moeder in Almere. Ze deed mee aan The Voice of Holland

‘Ik vind dat ik als ik iets belangrijk vind, ik de plicht heb daar iets mee te doen. Daarom doe ik veel maatschappelijke dingen, zoals bijvoorbeeld meewerken aan een Black Lives Matter Demonstratie. Allemaal naast mijn school en mijn muziek, ja. Hoe ik dat doe? Ik weet het niet. Gewoon goed plannen.

De meeste tijd besteed ik aan school, ik doe volgend jaar examen en daar moet ik veel voor leren. Dan komt muziek en dan andere dingen. Mensen vragen me wel eens, wil je dan niet uitgaan met vriendinnen. Maar dat heb ik eigenlijk helemaal niet. Ik heb twee vaste vriendinnen die ik veel zie, en dat is wel goed zo.

(c) Richard Terborg voor Avanti

School is dus het belangrijkste. Mijn moeder heeft er echt ingeramd hoe belangrijk onderwijs is en ik ben het daarmee eens. Als ik klaar ben, wil ik naar de universiteit, dat is altijd mijn droom geweest. Nee, ik weet nog niet waar ik wil gaan studeren, en ook nog niet precies wat. Ik denk aan iets met internationale betrekkingen. En wat ik dáárna wil, dat weet ik echt nog niet. Ik vind het heel jammer dat we hier in Nederland al op zo’n jonge leeftijd moeten kiezen. Hoe moet je op je zeventiende nou al weten wat je wil?

Voor mijn muziek heb ik sinds kort een manager, die me helpt met boekingen en zorgt dat alles goed geregeld is. Hij is er ook om me voor fouten te behoeden, bijvoorbeeld bij contracten, daar hebben mijn moeder en ik geen verstand van. Wat mijn toekomst ook wordt, ik kan me niet voorstellen dat ik geen muziek zal blijven maken.’

De video van Charine zie je hier