aan het woord

Bij ons in Almere: Cora Spaans

(c) Richard Terborg voor Avanti

Kersverse ridder in de orde van Oranje Nassau, Cora Spaans (50) van Corazón Projecten woont in Almere Buiten met haar man Paul (54) en, haar dochter Jichin van 16. Hun twee pleegzoons Kevin en Bryan van 19 en 18 jaar zijn al uit huis

‘Sinds mijn tienertijd doe ik eigenlijk al vrijwilligerswerk. Het begon met de crèche in de kerk en een dorpskrantje waarvoor ik de opmaak voor mijn rekening nam. Dat vrijwilligerswerk is nooit gestopt, ook niet toen ik meer dan fulltime werkte als consultant. Inmiddels werk ik in het Almeerse en doe ik projecten waar mijn passie naar uitgaat, projecten met hart voor de stad en de mensen die er wonen. Met Avanti en Hend Abou Azra organiseer ik bijvoorbeeld ‘Almere, Zing Nederlands met me’ voor nieuwkomers, verder heb ik met Stichting De Kim een project waar we statushouders naar werk helpen en organiseer ik de Vrijheidslunch. Die kon dit jaar helaas niet doorgaan. Hopelijk volgend jaar.

De corona-crisis heeft ons doen besluiten dat we toch niet gaan verhuizen, maar ons huis -dat eigenlijk te groot is voor drie mensen- gaan we in splitsen in twee woningen.

(c) Richard Terborg voor Avanti

Verder is mijn vader van 89 jaar gelukkig nog erg gezond. Ik ga elke maandag bij hem op bezoek en ben dat blijven doen tijdens de corona-crisis. Mijn vader is nog goed bij zijn verstand en wil dat graag, ik wil dat zelf ook. Sommige mensen vinden dat onverstandig, maar ik vind dat niet. Iedereen moet het zelf weten, wij respecteren de Corona-regels, maar we gebruiken daarbij ons gezonde verstand: wat kan er wel en wat kan er niet? Op die leeftijd is welvaart niet belangrijk, je hebt alles al, hij is gelukkig, maar hij wil contact met zijn familie. Dus dan doen we dat.’

De video van Cora zie je: hier