aan het woord

Bij ons in Almere: Hasib Moukaddim

(c) Richard Terborg voor Avanti

Hasib Moukaddim, 41 jaar, woont met zijn vrouw en drie kinderen in Almere en is directeur Onderwijs bij Windesheim Almere

‘Haha, nee, ik had niet als jongetje al behoefte om directeur van een onderwijsinstelling te worden. Zoiets komt op je pad. In mijn geval door elke dag je stinkende best te doen en steeds te volgen wat je leuk vindt. Er is geen baan waarin álles leuk is, natuurlijk, maar als je dat als uitgangspunt neemt, kom je uiteindelijk wel ergens waar je hart je heeft gebracht.

In deze fase van mijn leven is dat het onderwijs, maar als ik in goede gezondheid verblijf, kan dat in de toekomst ook ergens anders zijn- al zie ik mezelf niet zo snel in de financiële sector terechtkomen. Voor mij draait het erom dat ik echt wat voor mensen kan betekenen.

Natuurlijk gaat dat als directeur getrapt, omdat ik niet zelf les geef. Maar ik geef leiding aan een groot aantal mensen, die allemaal het beste uit zichzelf willen halen en zich willen ontwikkelen.

(c) Richard Terborg voor Avanti

Zelf probeer ik me te ontwikkelen door steeds opnieuw dingen te doen die buiten mijn comfortzone liggen. Je moet accepteren dat je fouten zult maken, en van die fouten leren en opnieuw proberen. Daarom wil ik op mijn werk ook een sfeer creëren, waarin mensen fouten durven maken. Het is niet eerlijk om van mensen te vragen dat ze zich ontwikkelen, zonder dat je ze de veiligheid biedt die daarbij hoort.

Ik merk wel dat ik fouten van anderen veel makkelijker vind om te accepteren dan die van mezelf. Op dat vlak moet ik me dus nog verder ontwikkelen!’

De video van Hasib zie je: hier