aan het woord

Bij ons in Almere: Kimberley Valentien

(c) Richard Terborg voor Avanti

Advocaat Kimberley Valentien (46) woont in de Landerijen met haar man, Joris Geerdes (60) ook advocaat en hondje Pêpi

‘Samen met mijn man heb ik een advocatenkantoor in het WTC van Almere en afstand houden daar is geen probleem. Mijn bureau is nu hooguit iets rommeliger dan wanneer ik cliënten zou ontvangen. De tuin is ook mijn werkterrein waar ik heerlijk kan ijsberen tijdens het voeren van een telefoongesprek.

Er zijn nu bijna geen zittingen. De rechtbank bepaalt wat urgentie heeft en wat niet. Soms zijn er wel telefonische zittingen. Dat was even wennen, maar scheelt veel reistijd. Nu gebruiken we ook veel Zoom en zijn we afhankelijk van onze devices en de snelheid van de internetverbinding om soepeltjes te kunnen doorwerken. Soms gaat het lekker, soms is er slecht bereik. Je kunt elkaar niet in de ogen kijken, maar voor sommige zaken wil ik toch echt cliënten persoonlijk spreken. We houden ons natuurlijk aan de RIVM-richtlijnen.

(c) Richard Terborg voor Avanti

Ik ben ook voorzitter van de bedrijfsvereniging Flevoland en we hebben maaltijden met Flevolandse producten voor zorgpersoneel die op de covid-afdeling werkten verzorgd. Dan hoefden ze na dienst van 12 uur niet nog eens na te denken over boodschappen doen of koken, maar hadden ze een kant-en-klare maaltijd voor het hele gezin. Dat werd zeer gewaardeerd en we stimuleerden de Flevolandse economie.

Daarnaast ben ik weer achter mijn naaimachine gekropen en kan ik echt genieten van het naaien van een mooie rok bijvoorbeeld. Mijn kleine keffertje Pêpi – spreek uit als Peppie. Ja, het is een hondje op stand. – is mijn oogappel en gaat altijd mee naar kantoor. Hij ligt wel in zijn bench, hoor.’