aan het woord

Bij ons in Almere: Mylena Recinos

(c) Richard Terborg voor Avanti

Mylena Recinos (13) woont samen met haar ouders en broertje (9) in Almere. Ze doet mee aan The Voice Kids.

Mylena houdt van school, maar de thuislessen vindt ze niet zo fijn. Het systeem loopt vaak vast, en direct uitleg vragen aan een docent kan niet. Ook mist ze haar klasgenoten, vooral haar vriendinnen. In de pauze zaten ze vaak te kletsen, maakten ze stickers van foto’s, en keken ze naar Instagram en TikTok. Ze hadden de grootste lol.

Toch hebben de corona-maatregelen ook voordelen. Zo start ze de dag rustig op, en heeft ze na haar schoolwerk genoeg tijd om de stad in te gaan voor een ijsje bij de IJspressi. Of ze gaat videobellen of skeeleren met vrienden, dit laatste op gepaste afstand. ‘Skeeleren had ik lang niet gedaan, maar toen ik eenmaal begon, kon ik niet meer stoppen. Ik wilde ze niet eens meer uitdoen, zo leuk vond ik het,’ aldus Mylena, die in 1VWO zit op daltonschool Helen Parkhurst.

Bijna net zo leuk als zingen, wat ze al sinds haar vijfde doet. ‘Nou ja, eigenlijk was het meer schreeuwen,’ lacht ze. Later trad ze regelmatig op school op. ‘Wat heb jij een goede stem,’ zeiden mensen tegen haar, ‘hier moet je wat mee doen!’

(c) Richard Terborg voor Avanti

Mylena’s overgrootoma woonde in Hilversum. Vroeger kwamen ze altijd langs studio 22 en 24, waar The Voice Kids werd opgenomen. Dat zij nu zelf in deze studio’s mag staan, had ze nooit verwacht. Mylena zit in Team Ali, het team van rapper Ali B. Almeerders onder elkaar. ‘Erg gezellig, Ali is supergrappig,’ zegt ze.

In de lente vinden de battles plaats, in de zomer de finale. Mylena mag er nog niets over zeggen, maar dat het spannend wordt, is zeker. Of ze later zangeres wil worden? Niet persé. Een carrière als arts of chirurg is haar droom. ‘Dan word ik maar een zingende arts.’