aan het woord

Bij ons in Almere: Nadia Zerouali

(c) Richard Terborg voor Avanti

Kookboekenschrijfster Nadia Zerouali woont in Almere Haven met haar vijftienjarige zoon Tariq

‘Van een overvolle agenda ging ik naar een lege agenda. Toen ben ik gevraagd om de Flevourbox samen te stellen, een box vol Flevolandse producten waarmee men de producenten helpt en mensen thuis de smaak van Flevoland kunnen proeven.

Toen de Ramadan begon, heb ik in Amsterdam een Ramadan-box gelanceerd. Door corona is het een ander soort vastenmaand en dat is voor gelovige mensen wel lastig. Evenals dit voor joodse en christelijke mensen het ook lastig is dat ze Pasen en Pesach niet konden vieren zoals ze dat normaal zouden doen. Dit weekend was het Eid el Fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest.

Ik was wel naar Winterswijk naar mijn ouders toe, maar we bleven in de tuin en hielden afstand. Zo kunnen we toch bij elkaar komen.

(c) Richard Terborg voor Avanti

Dit jaar wensten Willem Alexander en Maxima via social media voor het eerst moslims Eid mubarak. Ik vond dat een mooi gebaar. Maxima had natuurlijk zelf pas een recept van haar lievelingskoekje uit Argentinië gedeeld en ik dacht: wat als ik die voor Ramadan ga maken? Er zat wel cognac in, dus daar moest ik iets op verzinnen. Ook had ik niet genoeg witte suiker, maar wel bruine suiker in huis. Dus het is een iets ander koekje geworden en ik heb ‘m in de vorm van een halve maan gemaakt. Ja, ze zijn erg lekker. Het lijkt op een maizenakoekje, bros en kruimelig met van binnen dulche de leche. Zoonlief vond ze wel lekker, maar de koekjes van zijn oma blijven altijd lekkerder.’

De video van Nadia zie je: hier