aan het woord

Bij ons in Almere: Siomara Slager

(c) Richard Terborg voor Avanti

Siomara Slager woont met haar drie kinderen in Almere en opende in 2018 haar eigen wassalon The Washlounge.

‘Als alleenstaande moeder met een eigen zaak redde ik het niet om ook nog eens juffrouw te zijn, daarom gaan de jongste twee weer naar school. Druk is het nog steeds, maar door de coronacrisis is er wel meer ruimte. Overdags strijken en wassen, ’s avonds leuke dingen met de kinderen doen. Met mijn dochter joggen langs het water, de andere kids op de fiets. De laatste jaren heb ik weinig tijd gehad voor ontspanning. In 2018 begon ik met The Washlounge, een wassalon met een was-, reparatie- en strijkservice voor particulieren en bedrijven. Het is ook een wash & meet. Mensen kunnen hier zelfstandig de was doen. Kopje koffie, werken op je laptop, kletsen met anderen. Een tijdje terug was er een jongedame die met een bus rondreisde door Europa. Ze ontmoette hier een jongen die hetzelfde deed, en vervolgens kwamen ze samen de was doen. Erg leuk.

(c) Richard Terborg voor Avanti

Het idee voor The Washlounge kwam toen ik vanwege huiselijk geweld in een blijf-van-mijn-lijfhuis zat. Een wasserij kwam wekelijks het linnengoed ophalen, hierdoor werd je de eerste weken echt ontzorgd. Ik kreeg de ruimte om mezelf terug te vinden. Toen ik er tijdens mijn doorstroomtraject achter kwam dat er een blijf-van-mijn-lijfhuis in Almere zou komen, groeide mijn ondernemersplan. Momenteel is het blijf-van-mijn-lijfhuis één van mijn vaste klanten. Tijdens Vrouwendag heb ik als ervaringsdeskundige de vrouwen mijn verhaal verteld. Als je in de opvang zit denk je dat je leven voorbij is, maar dat is het niet. Ook ik heb veel moeten doorstaan en ik ben er nog niet, maar ik ben een doorzetter. Daarom vertel ik mijn verhaal: om andere vrouwen te inspireren en te motiveren.’