aan het woord

Bij ons in Almere: Vincent Bussing

(c) Richard Terborg voor Avanti

Basisschoolleraar Vincent Bussing (30) woont samen met Frieda (36) en zoontje Mace (2,5) in Almere Verzetswijk. Op 12 juni is Frieda uitgerekend, maar de naam van hun dochter houden ze nog even geheim

‘Drie dagen na de lockdown zouden wij onze kampioenswedstrijd hebben tegen het eerste van de Almeerse zaalvoetbalcompetitie derde klasse. Die wedstrijd werd afgelast. Dat was enorm balen. Maar ons team, Kleedkamer 3 is wel gepromoveerd naar de tweede klasse, gelukkig. In plaats van naar de kroeg gaan met mijn vrienden, zitten we nu op Zoom en spelen we Fifa. Want je moet het natuurlijk wel kunnen horen als je hebt gescoord hoe de ander afgaat.

Verder zijn we zijn nog niet zolang geleden verhuisd. Omdat Frieda en ik allebei in het onderwijs werken, en dat ging de afgelopen tijd op afstand, hadden we iets meer vrije tijd dan normaal. We konden nu alle klusjes die we nog in huis hadden doen. Ik bleek een betere klusser dan ik dacht, ik heb de hele zolder verbouwd. Omdat Mace koorts had, zat ik ook nog even noodgedwongen thuis. Gelukkig is hij nu 24 uur klachtenvrij en kan ik weer gaan werken.

(c) Richard Terborg voor Avanti

Vanwege de zwangerschap ben ik wel steeds degene geweest die alle boodschappen ging halen. We willen gewoon geen risico nemen. Het is wel anders dan de eerste zwangerschap: ik mocht niet mee naar de echo’s of verloskundige afspraken. Nu maar hopen dat ik niet toevallig ziek wordt rondom de bevalling, want dan mag ik er niet bij zijn. Daar ga ik niet vanuit natuurlijk. Misschien krijgt Frieda vanwege de ligging van de baby een keizersnede en moeten zij even in het ziekenhuis blijven. Dan kunnen familie en vrienden de baby niet zo makkelijk bezoeken. Misschien wordt onze dochter straks wel de eerste Bij ons in Almere vlogbaby!’