aan het woord

Moestuinieren Wilde Weelde?

Gezocht: 20 tot 30 mensen die houden van tuinieren!

Avanti mag samen met Flevo Campus en Wilde Weelde, een stuk groen van 1000 m2, gaan beheren. Dit bestaat uit planten, struiken, bomen en andere gewassen. We zoeken mensen die het leuk vinden om te helpen om dit bij te houden. Bovendien mogen we delen van het groen gaan gebruiken als moestuin, wat betekent dat mensen een eigen stukje grond mogen gebruiken om daar hun eigen groente/fruit te verbouwen.

Wat vragen we:

Het idee is om een combinatie van nieuwkomers en andere Almeerders te vragen. Dat betekent dat er wellicht een uitdaging ligt met communicatie, omdat niet iedereen de Nederlandse (of Engelse) taal machtig is. Waar mogelijk zullen we proberen om in de groep mensen op te nemen die als vertalers kunnen fungeren, maar enige flexibiliteit op dit front is gewenst.

Er is op de locatie een vijver met stilstaand water. Het originele plan was om die te dempen, maar we hebben een periode gekregen om te kijken of we er iets leuks mee kunnen. Daarom zoeken we tevens mensen met verstand van vijvers die het leuk zouden vinden om hier mee aan de slag te gaan.

Let op:

We zoeken mensen die met regelmaat kunnen komen werken. Dat betekent in de praktijk een flinke verbintenis. We hebben een afspraak met de gemeente dat het groen aan bepaalde eisen blijft voldoen, die verantwoordelijkheid delen we met de mensen die deelnemen.

De eerste periode zal een pilot-periode zijn, waarin we kijken wie er interesse hebben, wat er op locatie allemaal wel/niet mogelijk is, hoeveel ruimte we kunnen gaan gebruiken voor moestuinen etc. Omdat het al laat in het seizoen is willen we echter wel snel beginnen. Dus zodra mensen zich aanmelden gaan we kijken naar een moment om aan de slag te gaan

Er is momenteel nog geen toilet aanwezig op het terrein. In de buurt zijn wel openbare gebouwen met toiletten, maar de meeste daarvan zijn in het weekend gesloten. Het lijkt daarom het meest handig om in eerste instantie doordeweekse sessies in te gaan plannen.

Het is ten strengste verboden om op de locatie open vuur te maken of te bbq-en.

De locatie is openbaar en vrij toegankelijk voor iedereen. Dat betekent dat er geen beveiliging is. Alle moestuinen zullen dus ook niet kunnen worden afgesloten voor ander publiek.

Gereedschap en ander materiaal wordt door Avanti/Flevo Campus/Gemeente geregeld.

Bij interesse of vragen, stuur een berichtje naar Sven@avanti-almere.nl