podcast

Deshario en zijn prijs

Omdat de maand december zo speciaal is, heeft Avanti in samenwerking met KLEURinCULTUUR een mooi kerstcadeau. Een echt Almeers kerstverhaal van rasverteller Jeritza Toney.

In ‘Deshario en zijn prijs’ leren we de ondeugende maar ook lieve Deshario kennen. Hij wil heel graag goede dingen doen maar als er een wedstrijd is, moet hij mee doen. En hij doet alleen maar mee als hij denkt dat hij kan winnen. In dit verhaal gaat het om een wedstrijd van de gemeente waar de hoogste prijs een mooi eigen verzonnen kerstfeest is, die de gemeente gaat helpen uitvoeren. Dit blijkt een spannende strijd met onverwachte verrassingen…

Jeritza Toney vindt kerst een spannende tijd want er staat altijd iets leuks te gebeuren. Dat kent zij uit haar kindertijd en voelt ze nog steeds. Dat ze dit nu in een verhaal om zet, komt niet als een verrassing. Als klein meisje zag Jeritza hoe mensen genoten van haar vader als hij op een feestje binnen kwam. De positiviteit en energie die haar vader teweegbracht wil, zij ook geven.

Op haar 15e had zij haar eerste grote optreden en voelde zich ‘on top of the world’: een gevoel dat zij voor altijd wil blijven ervaren. Haar gitaar en zij zijn sindsdien onafscheidelijk. Jeritza heeft in Suriname, Amerika en Amsterdam Zuid-Oost gewoond maar vond in 2019 haar thuis in Almere Tussen de Vaarten. ‘Ik vind het een eer dat ik dit kerstverhaal voor Almere mag maken’.