podcast

Over femicide – met Stella Bergsma en Yesim Candan

Femicide: de cijfers zijn vreselijk, toch is er weinig aandacht voor moorden op vrouwen, puur omdat ze vrouw zijn. Met journalist en activist in hart en nieren Yesim Candan en kunstenaar en activist tegen wil en dank Stella Bergsma praat Tanja Jess over huiselijk geweld en vrouwenhaat. Er is helaas altijd wel een reden om het hier over te hebben, nu is dat een incident bij het corps waar vrouwen als sperma emmers worden omschreven en meer goors dat we liever niet herhalen.  

Stella Bergsma: “Ik baal ervan dat we hier weer met drie vrouwen zitten om over vrouwenhaat te praten in een podcast die waarschijnlijk alleen door vrouwen beluisterd wordt. De mannen mogen het stokje wel eens van ons over nemen om ons hier over op te winden.”  

Om nog enigszins positief te blijven zijn er ook bewonderenswaardige voorbeelden te noemen. Zo is Yesim onder de indruk van Olcay Gulsen, tipt Stella de egyptische activiste Mona Eltahawy en vestigt Tanja de aandacht op professor Renee Römkens die haar hele carrière heeft gewijd aan dit onderwerp.  

Heb jij te maken met huiselijk geweld? Neem contact op met Fier, Safe of het Oranjehuis.  

Op 8 maart staat de voorstelling van Stella, Nouveau Fuck, in Kunstlinie