Weer & Wind – Franc Weerwind en Johan Fretz

met Franc Weerwind en Johan Fretz

Weer en Wind is de podcast van Avanti Almere waarin we een rondje Weerwater doen samen met burgemeester Franc Weerwind. Elk seizoen loopt hij een stuk van die wandeling samen met een Almeerse gast.

De eerste aflevering – de zomer editie – ontmoet hij schrijver, theatermaker en columnist Johan Fretz die van zijn tiende tot zijn twintigste in Almere woonde en zijn Surinaamse wortels negeerde, terwijl Franc Weerwind juist altijd bezig is geweest met zijn achtergrond. Een ander gespreksonderwerp is de politiek: onze burgemeester kwam als jongetje van 8 in aanraking met de politiek en wist toen dat hij dat ook wilde, Johan Fretz schreef een roman over hoe hij in 2025 een gooi doet naar het premierschap van Nederland.  

Ter afwisseling van de natuurgeluiden en mooie gesprekken komt muzikant Lars Posthumus het einde van de podcast inluiden. Zijn soulvolle saxofoon laat Johan en Franc zelfs even stil vallen.

Geluid door Ravian de Vries.

Ieder seizoen zal burgemeester Weerwind een stuk van het rondje Weerwater lopen met een spannende gast, muziek en natuurlijk de Almeerse natuur. En de luisteraar wandelt mee.