aan het woord

Stage lopen bij Avanti?

Redactie, programmering, communicatie en pr

In de maanden september tot en met januari zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair die Avanti wil helpen groot maken. Dus ben jij goed in mooie verhalen spotten van bijzondere Almeerders en wil jij graag bijdragen aan een inclusieve samenleving dan ben je van harte welkom in ons sprankelende team.

Avanti is zich bewust van de verschillen tussen mensen en kijkt naar alle inwoners met een respectvolle blik. Wanneer de individuele verschillen worden benut en worden gezien als anders in plaats van abnormaal, is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan een samenleving. Wij noemen dit een inclusieve samenleving, waarbij iedereen met elkaar in verbinding staat. Ongeacht ons verschil in afkomst, seksuele geaardheid, geslacht of politieke voorkeur, verkeren we allemaal weleens in dezelfde situatie en voelen we soortgelijke emoties als liefde, gedrevenheid, verdriet of eenzaamheid. Deze menselijke emoties hebben wij met elkaar gemeen en dat is wat ons allemaal met elkaar verbindt.

Aan de hand van maandprogramma’s en actuele gebeurtenissen bespreken wij op allerlei manieren sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Zo is er steevast elke maand de podcast Dwars door Almere. Hierin staat een inwoner centraal die haar of zijn ervaringen deelt over een bepaald thema. Delen van deze verhalen komen ook terug in de talkshow Mens in Almere die we eens per 2 maanden organiseren, waarbij ook actualiteiten aan bod komen.

Op onze site vind je ook elke maand een nieuw videoportret van iemand in Almere die aan de hand van ons thema iets heel persoonlijks met ons deelt. Bij elk programma laten we tevens twee schrijvers aan het woord die vanuit hun persoonlijke of professionele blik iets voor ons delen over het thema dat centraal staat.

Naast dit vaste aanbod organiseren wij, vaak samen met lokale organisaties, activiteiten rondom de chronische actualiteit. Een overzicht van de bijeenkomsten vind je in de agenda.

De stage gaat over pr/communicatie en redactie/programmaring

We willen je vragen om te helpen met het verzorgen van en experimenteren met de sociale media van Avanti en het beheren van de website; door de verhalen, video’s en podcasts klaar te zetten van ons iedere maand wisselende programma.

Je redactionele vaardigheden kun je goed gebruiken bij het helpen vinden en onderhouden van waardevolle contacten binnen verschillende netwerken in Almere. Daarnaast ga je mee op zoek naar personen met geschikte verhalen voor onze artikelen, podcast, filmpjes en evenementen en houdt je voorgesprekken met deze personen ter voorbereiding van de uiteindelijke publicaties. Ook kun je helpen met het spotten van materiaal en ondersteuning bij montage en het op andere manieren klaarmaken van publicaties.

Wij bieden/zoeken

Een plek in een compact en creatief team dat de wereld gaat veranderen en daarmee begint bij Almere. We zoeken iemand die zin heeft om onder begeleiding zelfstandig te werken, fouten te maken en daar van te leren. Op een kantoor met vier zeer enthousiaste en gedreven medewerkers is er altijd tijd voor een bakje koffie en een verhaal maar ook voor grootse ideeën en nieuwe plannen.