aan het woord

Vacature penningmeester

Bij Avanti dragen we bij aan de inclusieve stad door het debat daarover tot leven te brengen aan de hand van maandprogramma’s en actuele gebeurtenissen. In het bestuur op afstand heb je als penningmeester de taak de organisatie financieel gezond en up-to-date te houden. Hierbij is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de geldende regelgeving. Als bestuur hebben we vooral een adviserende en controlerende functie en we laten het Avanti-team vrij in hoe zij dingen op basis van hun professionele kennis en ervaring willen aanpakken.

Wat ga je doen?

Als penningmeester bij Avanti ga je aan de slag met het:

opstellen van het financiële jaarverslag,

beheren van de bankrekeningen in overleg met de boekhouding en directie,

bijwonen van bestuursvergaderingen (4 – 6 keer per jaar, 2 uur in de avonduren) en het maken van financie?le overzichten voor deze vergaderingen,

zorgen dat zelfstandige medewerkers tijdig hun facturen betaald krijgen.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in onderstaand profiel:

Ervaring in financiële administratie (ervaring als penningmeester is niet vereist, maar wel welkom).

Een positieve, constructieve en proactieve instelling.

Het vermogen om als sparringpartner te fungeren.

Woonachtig in de regio.

Affiniteit met het onderwerp inclusie en diversiteit.

Deze werkzaamheden kosten je gemiddeld zo’n 1 à 2 uur per week. Deze uren kun je grotendeels zelf indelen en vanuit huis invullen.

Het is ook fijn als je af en toe bij de evenementen aanwezig bent om de sfeer te proeven en beeld te vormen wat de programmamakers van Avanti-bezoekers willen laten zien en ervaren.

Wat kun je van ons verwachten?

Ondersteuning en samenwerking: Je wordt onderdeel van een positief, enthousiast en toegewijd team dat samenwerking hoog in het vaandel heeft. We bieden ondersteuning en begeleiding om je wegwijs te maken in je rol als penningmeester.

Uitbreiding netwerk: Als penningmeester bij Avanti krijg je de kans om je netwerk uit te breiden binnen onze gemeenschap en de bredere sector. Dit opent deuren naar nieuwe contacten en mogelijkheden.

Impact en betekenisvol werk: Je draagt direct bij aan onze missie om inclusie in de stad te bevorderen. Jouw rol als penningmeester is essentieel voor het behoud van onze financiële gezondheid en ons vermogen om onze doelen te bereiken.

Flexibiliteit: We begrijpen dat het leven druk kan zijn, daarom bieden we een flexibele rol die je grotendeels vanuit huis kunt vervullen. Bovendien kun je de taken invullen op een manier die bij jouw agenda past.

Invloed op besluitvorming: Je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan bestuursvergaderingen en je inzichten te delen. Jouw financiële expertise zal een belangrijke rol spelen in onze besluitvorming en richting.

Betrokkenheid bij de strategische richting: Je hebt de mogelijkheid om betrokken te zijn bij het bepalen van de strategische richting van Avanti, aangezien het bestuur een adviserende en controlerende rol heeft. Jouw inbreng wordt gewaardeerd en serieus genomen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Avanti en de programma’s rond op onze website. Spreekt dit je aan en wil je meer weten over ons en deze rol? Mail naar info@avanti-almere.nl. We kijken ernaar uit om van je te horen!