aan het woord

Vakantietips van onze vloggers

Bij ons in de vakantie

(c) Richard Terborg voor Avanti

Van vogels spotten tot Animal Farm en van skeeleren tot voetbal; onze vloggers vertellen hoe zij zich in en rond de stad vermaken deze zomer. Zo hoeft niemand zich te vervelen.

Mylena Recinos, deelnemer The Voice Kids, Skeeleren bij het Flevoziekenhuis

‘Ik ben weer aan het skeeleren! Dat had ik voorheen ook al wel gedaan, maar op een gegeven moment was ik er weer mee opgehouden, ik weet niet waarom. Tot ik het allemaal mensen zag doen, toen dacht ik, dat wil ik ook. En daarna wilde ik de skeelers eigenlijk niet meer uit doen, zo’n leuke dag heb ik toen gehad. Nu spreek ik ook met mijn vriendinnen af om te gaan skeeleren, op anderhalve meter natuurlijk. Het liefste gaan we naar het Flevoziekenhuis, naar wat wij noemen ‘het superieure pad’. Dat is van een materiaal gemaakt waarop je zó lekker rijdt! Zo grappig, dat ik dat nu doe komt echt door corona en doordat ik andere mensen het zag doen. Ook ga ik graag picknicken. Je vergeet soms hoe leuk dat is! De laatste tijd doe ik ook vaak woordzoekers, van die puzzels. En foto’s voor Instagram, die maak ik eigenlijk altijd wel.’

(c) Richard Terborg voor Avanti

Nadia Zerouali, kookboekenschrijfster, Bramen plukken bij de boerenmarkt

‘Ga naar de boerenmarkt bij de Stadsboerderij! Daar is het nu nog veel te rustig, jammer, misschien weten mensen niet dat hij er weer is. Maar hij wordt gewoon elke zaterdag gehouden, tussen 9 en 13. Je kunt er dan meteen een heel uitje met de kinderen van maken, want je kunt in de buurt ook prachtig wandelen. Ga bijvoorbeeld bramen plukken! Het is nu bramentijd en je vindt ze echt overal. Kinderen vinden dat fantastisch. Al het eten op de markt is heel goed, en meestal ook lokaal, daar hou ik van. Ik wil het dus allemáál aanbevelen. Maar ik ben zelf wel verslaafd aan de bloemetjessla van de Warmonderhof.’

(c) Richard Terborg voor Avanti

Patrick Posthuma, van Almere City FC, Wedstrijd kijken in het nieuwe stadion

‘Ik kom natuurlijk eerst met dingen die met de club te maken hebben. Er worden deze zomer weer thuiswedstrijden gespeeld in ons nieuwe stadion. Door de coronamaatregelen kunnen er nu 650 mensen komen kijken. Ik moet er wel bij zeggen dat seizoenkaarthouders voorrang hebben. Ook organiseren we deze zomer de voetbaldriedaagse. In de eerste week van augustus en later misschien nog een keer. Dat is voor alle kinderen en jongeren tot 18 jaar, die het leuk vinden om op een sportieve manier een leuke tijd met elkaar te hebben. Buiten de club heb ik ook nog wel een oproep. De ondernemers in Almere hebben het echt heel zwaar gehad de afgelopen maanden. Sommigen gaan het misschien maar net redden. Dus gá shoppen, gá naar dat terras! Als die horeca het niet redden, hebben we straks geen terras meer om op te zitten. Het is ook gewoon heel leuk natuurlijk. Almere heeft hartstikke veel te bieden. ‘

(c) Richard Terborg voor Avanti

Mahmoud Albahri, student, Engelstalige boeken lezen

‘Ik ga graag zwemmen, hier in de buurt van het AZC. Ik moet hard studeren, maar op warme dagen spelen we hier soms ook met water. Vandaag gooide iemand water op mij, maar ook op mijn papieren. Dat is dus geen tip.

Ik lees veel, in het Arabisch, maar ook in het Engels, om die taal beter te leren. Ik zoek veel op in het woordenboek. De boeken die ik lees kies ik uit in de bibliotheek. Daar lees ik de eerste bladzijde van een boek, en als ik het interessant vind, leen ik het. De boeken die ik nu opnoem vond ik dus allemaal interessant en leerzaam, toen ik begon met lezen, wilde ik meteen verder lezen. Ik las 1984 en Animal Farm van George Orwell, Lord of the Flies van William Golding en The Old Man and The Sea van Ernest Hemmingway. Die boeken kan ik echt iedereen aanbevelen. ‘

(c) Richard Terborg voor Avanti

Dominique Roskott, theatermaker, vogels kijken op de dijk

‘Ik mag graag de stad ontvluchten, oostwaarts, naar de leegte van de Noordoostpolder bijvoorbeeld, daar had ik het ook over in mijn vlog. De natuur in, dat vind ik toch wel heel fijn. Laatst fietste ik via Waterwijk de Dijk op, en opeens besefte ik: je kunt hier echt perfect vogels spotten. Toen dacht ik wel even, waarom zou je eigenlijk naar de etangs in Zuid-Frankrijk? Het is daar veel drukker en hier is het net zo mooi. De etangs, dat zijn een soort binnenmeren. Die zijn heel bijzonder, half zee, half meer, met heel erg veel vogels. En dat bijzondere, dat hebben wij hier dus gewoon ook. Ik vond die vergelijking echt treffend. Eerst zo’n stuk halfzout water, en dan pas in de verte het Markermeer. Dit is vast zo’n tip die iedereen al wel kent, maar dat betekent niet dat mensen er ook aan denken om te gaan. Vergeet niet dat er meer is dan het strand!